Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Instagram op je iPad gebruiken: zo doe je dat

Lars Paijmans
9 mei 2017, 9:20
1 min leestijd
Instagram op je iPad gebruiken: zo doe je dat

De mobiele website van Instagram heeft een welkome opknapbeurt gekregen. Dit is vooral een uitkomst voor iPad-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Instagram iPad laat je nu foto’s uploaden

Instagram had altijd al een mobiele versie van de app, die bijvoorbeeld van pas komt als je op een andere telefoon toch op je account wilt inloggen. Hiervoor hoef je in dat geval niet eerst de Instagram-app te downloaden, maar open je gewoon de browser.

Instagram iPad

Vandaag zijn de mogelijkheden van deze webversie uitgebreid met de functie om foto’s direct naar Instagram te uploaden. Aanvankelijk was het alleen mogelijk om je profiel en tijdlijn te bekijken, zonder zelf iets op je profiel te plaatsen. Als je vandaag je account opent in Safari of een andere browser, upload je een foto door op het foto-icoon te tikken. Daarna opent zich een soortgelijk venster als in de iOS-app van Instagram.

Uploaden zonder Instagram-app

Het sociale netwerk laat aan Techcrunch weten dat de nieuwe functie vooral bedoeld is voor mensen die in een gebied leven met slecht internetbereik. Zo kunnen ze toch hun foto’s delen, zonder eerst een app te downloaden en installeren. In landen (zoals Nederland en België) waar het bereik in de regel goed en stabiel is, blijkt het dan ook vooral een uitkomst voor iPad-gebruikers.

Hoewel een volwaardige Instagram iPad-app natuurlijk nog mooier zou zijn, is de verbeterde webversie een welkome tussenstap. In het verleden waren er tal van onofficiële Instagram-apps die voor de iPad werden ontwikkeld, maar daar stak het bedrijf een stokje voor toen de extensies voor deze externe apps in 2016 stop werden gezet.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu