Tip: zo voeg je hashtags en profiellinks toe aan je Instagram-profiel

Wouter Nijsen
22 maart 2018, 13:03
1 min leestijd
Tip: zo voeg je hashtags en profiellinks toe aan je Instagram-profiel

Door de nieuwste update van Instagram is het mogelijk om hashtags en links naar andere gebruikers toe te voegen aan je profiel. In deze tip lees je hoe je dit kunt doen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram hashtags en linkjes

Instagram rolt een kleine, maar handige update uit naar zijn app. Het is voortaan mogelijk om in je profiel (of bio) te linken naar hashtags en profielen van anderen. Voorheen kon je wel de naam van een profiel in je bio zetten, maar dit was alleen tekst en niet een ‘volledige’ link. Erop klikken had dus niet zoveel zin.

Het toevoegen van hashtags en linkjes naar andere gebruikers doe je door je eigen profiel te bewerken. In onderstaande stappen laten we kort zien hoe het werkt.

  1. Open de Instagram-app op je iPhone;
  2. Tik rechtsonder op het account-info (het poppetje) en kies vervolgens bovenin voor ‘Profiel bewerken’;
  3. Bij het vakje onder ‘Biografie’ kun je hashtags en profiellinks invullen. Tik op het vinkje rechtsboven om de wijzigingen op te slaan.

En dat was het! Wil je een url toevoegen naar een website buiten Instagram, dan kan dat ook nog steeds. Bij de optie ‘Profiel bewerken’ vul je dan simpelweg de link toe bij het vakje onder ‘Website’. De website is dan voor iedereen zichtbaar in je bio.

Download de nieuwste Instagram-versie

Om van de nieuwe opties gebruik te kunnen maken, heb je de laatste versie van Instagram nodig. Die is via onderstaande link te downloaden, waarbij je moet beschikken over 141MB aan vrije opslagruimte en iOS 9+.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Op zoek naar meer? Check de iPhone-tippagina, download de iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu