Tip: Zo volg je hashtags in plaats van personen op Instagram
Lars Paymans

Naast personen en bedrijven kun je op Instagram ook hashtags volgen. Zo blijf je beter op de hoogte van alles rondom een specifiek onderwerp. Wij leggen uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram hashtag volgen: zo doe je dat

Naast personen kun je ook afzonderlijke hashtags volgen. Vervolgens gaan de algoritmes van Instagram aan de slag om de beste en meest relevante foto’s en video’s te vinden die bij dat onderwerp horen.

Ben je een groot fan van katten, dan kun je #catsofinstagram voortaan volgen, of blijf op de hoogte van alles wat met Star Wars te maken heeft door #StarWars een follow te geven. De functie werkt zoals je dat gewend bent van Instagram.

Instagram-hashtags-volgen

Zo volg je een hashtag op Instagram:

  1. Open Instagram en tik op het vergrootglas;
  2. Vul de hashtag in die je wil volgen;
  3. Kies het juiste zoekresultaat;
  4. Druk op de volgknop om de hashtag te gaan volgen.

Dit zorgt ervoor dat de beste resultaten van een specifieke hashtag voortaan in je tijdlijn verschijnen. Je ziet hierdoor dus ineens foto’s van onbekende mensen in je feed verschijnen.

De strijd met de spam

Over het algemeen gaan deze plaatjes en video’s daadwerkelijk over het onderwerp, maar soms komt er ‘neppe’ content doorheen. Zo gebruiken sommige bedrijven en mensen onnodig veel populaire hashtags om zo op te vallen. De algoritmes van Instagram prikken hier echter meestal doorheen.

Volgens medeoprichter Mike Krieger gebruikt het sociale platform hiervoor een hoop data. Instagram weet daardoor precies welke posts voor veel clicks, volgers en kijkers zorgen. Deze populaire resultaten worden als eerste getoond, zodat jij de ‘neppers’ niet te zien krijgt.

Instagram

Instagram, Inc.

9,4 (564971 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.