Tip: Zo volg je hashtags in plaats van personen op Instagram
Lars Paymans

Naast personen en bedrijven kun je op Instagram ook hashtags volgen. Zo blijf je beter op de hoogte van alles rondom een specifiek onderwerp. Wij leggen uit hoe je dit doet.

Instagram hashtag volgen: zo doe je dat

Personen volgen doen we al jaren op Instagram. Je kunt echter ook afzonderlijke hashtags volgen. Vervolgens gaan de algoritmes van Instagram aan de slag om de beste en meest relevante foto’s en video’s te presenteren die bij de hashtag horen.

Ben je een groot fan van katten, dan kun je #catsofinstagram voortaan volgen, of blijf op de hoogte van alles wat met Star Wars te maken heeft door #StarWars een follow te geven. De functie werkt zoals je dat gewend bent van Instagram.

Instagram hashtag volgen

Zo kun je een Instagram hashtag volgen:

  1. Open Instagram en tik op het vergrootglas;
  2. Vul de hashtag in die je wil volgen;
  3. Kies het juiste zoekresultaat;
  4. Druk op de volgknop om de hashtag te gaan volgen.

Dit zorgt ervoor dat de beste resultaten van een specifieke hashtag voortaan in je tijdlijn verschijnen. Je ziet hierdoor dus ineens foto’s van onbekende mensen in je feed verschijnen.

Het gevaar van deze functie is dan ook dat mensen en bedrijven hashtags gaan gebruiken, zonder dat het iets met de inhoud te maken heeft. Aan de algoritmes van Instagram de zware taak om door de ‘neppe’ content heen te filteren.

De strijd met de spam

Men maakt hiervoor slim gebruik van data, zegt medeoprichter Mike Krieger in gesprek met The Verge. Zo weet het sociale netwerk precies welke posts voor veel klikken, nieuwe volgers en kijkers zorgen. Die resultaten zullen nu als eerste getoond worden als je een Instagram-hashtag volgt.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

9 (60 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.