Tip: Zo volg je hashtags in plaats van personen op Instagram
Lars Paymans

Instagram timmert aan de weg en komt vandaag wederom met een nieuwe update. Een handige functie laat je een afzonderlijke Instagram-hashtag volgen. Zo blijf je beter op de hoogte van alles rondom een specifiek onderwerp.

Instagram-hashtags volgen nu mogelijk

Personen volgen doen we al jaren op Instagram, maar vanaf vandaag kun je ook bij afzonderlijke hashtags op de volgknop drukken. Vervolgens gaan de algoritmes van Instagram aan de slag om de beste en meest relevante foto’s en video’s te presenteren die bij de hashtag horen.

Ben je een groot fan van katten, dan kun je #catsofinstagram voortaan volgen, of blijf op de hoogte van alles wat met Star Wars te maken heeft door #StarWars een follow te geven. De functie werkt zoals je dat gewend bent van Instagram.

Instagram hashtag volgen

Zo kun je een Instagram hashtag volgen:

  1. Open Instagram en tik op het vergrootglas;
  2. Vul de hashtag in die je wil volgen;
  3. Kies het juiste zoekresultaat;
  4. Druk op de volgknop om de hashtag te gaan volgen.

Dit zorgt ervoor dat de beste resultaten van een specifieke hashtag voortaan in je tijdlijn verschijnen. Een opvallende keuze van Instagram, want hierdoor zie je ineens berichten van onbekende mensen in de app verschijnen.

Het gevaar is nu dat mensen en bedrijven deze functie misbruiken door de populairste hashtags bij hun foto’s te gebruiken, zonder dat dit iets met de inhoud te maken heeft. Het zal afhangen van Instagrams algoritmes of deze posts er ook doorheen komen.

De strijd met de spam

In een gesprek met The Verge legt Instagrams medeoprichter Mike Krieger uit bewust te zijn van dit gevaar. Om dit op te vangen, zegt Krieger slim gebruik te maken van de data die continu wordt verzameld. Zo weet het sociale netwerk precies welke posts voor veel klikken, nieuwe volgers en kijkers zorgen. Die resultaten zullen nu als eerste getoond worden als je een Instagram-hashtag volgt.

De functie wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers over de hele wereld. De kans is dus groot dat je er nu al mee aan de slag kunt. Het is nu aan jou of je onbekende mensen op je Instagram-tijdlijn gaat toelaten of niet.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram (AppStore Link) Instagram
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.