Zo post je Instagram foto’s automatisch op Twitter met IFTTT

3 september 2015, 15:50
2 min leestijd
Zo post je Instagram foto’s automatisch op Twitter met IFTTT

Heb je Instagram en wil je een foto delen op Twitter, dan komt er alleen een link te staan. Zonder foto. Om dat te verhelpen leggen we in dit artikel uit hoe je Instagram-foto’s tóch als preview op Twitter kan plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram foto’s op Twitter

Het is al lang niet meer mogelijk om previews van je Instagram-foto’s bij tweets te tonen. Daarvoor heeft Twitter ooit een stokje gestoken, zodat mensen de foto-dienst van Twitter zelf zouden gaan gebruiken. Je kunt via Instagram wel foto’s delen op Twitter, maar dan verschijnt er alleen een link en eventueel je omschrijving. Als iemand je foto wil zien, zal hij door moeten klikken op je link.

Toch bestaat er een mogelijkheid om om de blokkade van Twitter heen te werken. Dat doe je met het programmaatje If This Then That (IFTTT), waarmee je acties kunt automatiseren en apps aan elkaar kunt koppelen. Zo ook Twitter en Instagram. Als je het volgende stappenplan volgt, worden posts die je op Instagram zet, voortaan automatisch op Twitter gedeeld. Niet alleen met link en omschrijving, maar ook met afbeelding.

instagram foto's op twitter

Zo werkt het

  1. Open IFTTT en log in;
  2. Ga naar deze IFTTT recept-pagina;
  3. Koppel eerst je Twitter- en Instagram-account aan IFTTT;
  4. Bij de volgende stap hoef je alleen maar op de grote blauwe knop met het woordje ‘Add’ te drukken;
  5. Het recept is toegevoegd. Ga nu naar je IFTTT-gebruikersnaam in de rechterbovenhoek en kies ‘Preferences’;
  6. Vink de optie ‘Auto shorten URLs’ uit. Daarmee voorkom je dat je ift.tt-links tweet in plaats van instagram.com-links.

Je bent klaar. Post je nu een foto op Instagram, dan stuurt hij hem automatisch door naar Twitter. Mét plaatje. Vergeet niet om op Instagram het vinkje bij Twitter uit te schakelen, want anders post je hem dubbel.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu