In 3 stappen Instagram-foto’s direct vanuit je Filmrol delen
Lars Paymans

Dankzij een update voor Instagram is het nu mogelijk om direct vanuit je Filmrol foto’s naar je Instagram te uploaden. We laten zien hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram foto’s delen vanuit je Filmrol

Met de update kun je foto’s en video’s naar Instagram uploaden zonder dat je de app hoeft te openen. Om dit te doen is het wel belangrijk dat je de meest recente versie van Instagram op je iPhone geïnstalleerd hebt, wat op het moment van schrijven versie 8.2 is.

Ook moet je de Instagram-extensie even aan je lijst toevoegen. Dit doe je door een foto te selecteren in je Filmrol en op het deelicoon te tikken (het vierkantje met het pijltje erin). Scroll vervolgens in de lijst met apps helemaal naar rechts totdat je bij de knop ‘Meer’ komt. Tik hier op en zet de schakelaar achter Instagram op groen om de app aan je lijst toe te voegen.

Instagram-foto’s uploaden is heel gemakkelijk en maakt gebruik van het standaard deelmenu van iOS. In onderstaande stappen laten we zien hoe dit in zijn werk gaat.

Instagram foto’s delen vanuit andere apps

  1. Open de Foto’s app op je iPhone;
  2. Kies een foto uit die je wil uploaden en tik op het deel-icoon (het vierkantje met het pijltje erin);
  3. In een nieuw scherm kun je de beschrijving en tags invullen en de foto direct op je tijdlijn posten.

Het leuke aan deze functie is dat je gewoon een beschrijving bij je Instagram-foto of -video kunt plaatsen vanuit dit scherm. Wil je het plaatje ook bewerken of van een stijlvolle filter voorzien, dan zul je Instagram alsnog moeten openen om deze taken uit te voeren. Omdat Instagram op deze manier aan het deelmenu van iOS is toegevoegd, kun je de bovenstaande techniek ook gebruiken in allerlei andere apps. Handig voor gebruikers die al hun foto’s bijvoorbeeld liever in Google Foto’s bewaren.

Instagram

Instagram, Inc.

9,4 (541281 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.