De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Instagram Focus: Portretfoto’s maken zonder dubbele cameralens

Michel van 't Klaphek
11 april 2018, 11:07
2 min leestijd
Instagram Focus: Portretfoto’s maken zonder dubbele cameralens

Met ‘Focus’ voor Instagram maak je portretfoto’s, zelfs als je iPhone maar één cameralens heeft. Ook wordt het makkelijker om vrienden die in je Story voorbijkomen te taggen. In deze tip laten we zien hoe het werkt.

Instagram Focus: portretfoto’s voor (bijna) iedereen

De iPhone-camera staat al een aantal jaar bekend om zijn Portretfunctie. Zoals de naam doet vermoeden, maak je hiermee een professioneel ogend portret van iemand, waarbij de achtergrond vervaagt en de persoon extra goed opvalt. Hiervoor is een iPhone met een dubbele cameralens verplicht, wat veel gebruikers buitenspel zet.

Met de nieuwe Focus-functie van Instagram kun je voortaan ook fraaie portretfoto’s voor Instagram maken. Je vindt de feature in de Instagram-camera naast ‘Superzoom’. Zodra de camera een gezicht herkent, wordt de achtergrond wazig en ontstaat er een contrast. Foto’s maak je door op het scherm te tikken, terwijl je voor video’s het scherm iets langer ingedrukt moet houden.

Instagram focus

Focus werkt zowel bij de achterste als voorste camera, zodat je ook gemakkelijk van jezelf een portret kunt schieten. De functie rolt ook uit naar iPhone-modellen met slechts één achterste camera. Vanaf de iPhone SE en iPhone 6S kun je Focus gebruiken.

De Focus-functie daarentegen past kunstmatige trucjes toe en werkt door middel van gezichtsherkenning. Na het detecteren van een gezicht wordt de foto eigenlijk razendsnel bewerkt, zonder dat jij het als gebruiker doorhebt.

Lees ook: Met deze 4 tips maak je de mooiste iPhone Portretfoto’s

Mention: gemakkelijker en sneller vrienden taggen

Na het maken van een portretfoto of video, wordt het bovendien makkelijker om deze van een persoonlijk tintje te voorzien. Dit is mogelijk met de nieuwe ‘mention’-functie. Tik na het maken van een foto op de mention-sticker, vul de naam van een vriend(in) in en maak een keuze uit een van de standaardopties. Vervolgens kun je deze naar hartenlust aanpassen. De Instagram-update wordt momenteel uitgerold, dus het kan even duren tot de Focus-knop en nieuwe Mention-functie voor jou beschikbaar is.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Op zoek naar meer tips? Check de iPhone-tippagina, download de iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu