De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: Met deze functie reageer je supersnel op Instagram

Florence Peeters
10 september 2018, 15:04
2 min leestijd
Tip: Met deze functie reageer je supersnel op Instagram

Instagram heeft een functie toegevoegd waardoor je een stuk sneller reageert. Tenminste, als je vaak emoji’s gebruikt. Zo werkt de nieuwe Instagram emoji bar.

Lees verder na de advertentie.

Instagram emoji bar laat je snel reageren

Reacties onder Instagram-posts gaan bij veel gebruikers regelmatig gepaard met verschillende emoji’s. Om een emoji in je reactie toe te voegen, zou je voorheen eerst een het emoji-toetsenbord moeten selecteren. Best onhandig wanneer je veel en regelmatig emoji’s gebruikt. Daar heeft Instagram nu dus iets op gevonden.

De app heeft een emoji shortcut bar toegevoegd, die verschijnt wanneer je onder een post wil reageren. De bar staat boven het typbalkje en toont jouw meest gebruikte icoontjes. Wil je toch een andere emoji gebruiken? Dan zul je deze alsnog op de oude manier moeten zoeken en selecteren.

De emoji-functie verschijnt daarnaast alleen wanneer je op een post reageert. Wanneer je zelf een post aan het maken bent of reageert op een Instagram Story, verschijnt de balk helaas niet. Het dochterbedrijf van Facebook wil met deze functie mensen zo gemakkelijk mogelijk laten reageren en communiceren. De reacties onder een foto zijn volgens het bedrijf de plek waar het meest gebruikt wordt gemaakt van emoji’s.

Emoji’s worden vooral op Instagram massaal gebruikt. In maart 2015, bestond de helft van alle tekst op het platform al uit emoji’s. Dit heeft ervoor gezorgd dat het sociale medium trends in de icoontjes is gaan onderzoeken, mede door middel van machine learning. Hierdoor kunnen ze beter inspelen op wat gebruikers willen, bijvoorbeeld door de snelkoppeling die nu is toegevoegd.

De nieuwe functie is sinds mei getest bij een beperkt aantal gebruikers, maar is sinds de laatste update beschikbaar voor iedereen. Om de emoji-functie te gebruiken, moet je de laatste versie van de app hebben. Deze is nu beschikbaar in de App Store.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over Instagram

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu