Zo download je alles wat je ooit op Instagram gedeeld hebt

Lars Paijmans
25 april 2018, 13:20
2 min leestijd
Zo download je alles wat je ooit op Instagram gedeeld hebt

Om jou meer inzicht te geven in wat je deelt op Instagram, kun je vanaf nu al je Instagram-data downloaden. We leggen uit hoe deze tool werkt.

Je Instagram-data downloaden: zo doe je dat

Na het Facebook privacyschandaal met Cambridge Analytica, beloofde moederbedrijf Facebook om ook Instagram transparanter te maken. Dankzij een nieuwe datatool kun jij gemakkelijk al je gegevens downloaden die je ooit op Instagram hebt gedeeld. Hier horen niet alleen je foto’s bij, maar ook je video’s en berichten.

Vandaag lost Instagram deze belofte in door de Instagram-data downloaden tool online te zetten. Vooralsnog kun je hem alleen gebruiken via de webversie van Instagram in je browser, later wordt hij ook toegevoegd aan de iOS-app van het sociale netwerk, zo liet Instagram aan TechCrunch weten. Via onderstaande stappen laten we stap voor stap zien hoe de tool werkt.

Instagram data downloaden

Zo download je al je Instagram data met de nieuwe privacytool

  1. Open de Instagram-website met de downloadtool;
  2. Vul je emailadres en je wachtwoord in;
  3. Volg de instructies op het scherm;
  4. Je ontvangt binnen 48 uur een email met daarin een downloadlink;
  5. Gebruik deze link om al je data te downloaden en lokaal op te slaan.

Naast foto’s, video’s en berichten ontvang je ook een back-up van alle Instagram Stories die je sinds december 2017 gepubliceerd hebt. Hoewel de actie van Instagram een reactie lijkt op de privacyrel rondom Facebook, hebben ze vooral met de nieuwe Europese wetgeving te maken die vanaf 25 mei ingaat. Deze strengere regels hebben tot gevolg dat gebruikers meer zeggenschap krijgen over de data die ze delen. Deze nieuwe tool zorgt ervoor dat ze hier meer inzicht in krijgen.

Wanneer de Instagram-datatool ook naar de iOS-app komt, is nog niet bekend. Zodra we hier meer over weten, werken we dit artikel bij met nieuwe informatie. Houd iPhoned dus in de gaten, en download onze app en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu