In 3 stappen inkomende gesprekken beantwoorden met een bericht
Wouter Nijsen

Heb je geen tijd of zin om een inkomend gesprek te beantwoorden, dan kun je ervoor kiezen om een bericht te sturen. iPhoned laat zien hoe dat in z’n werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Inkomende gesprekken beantwoorden met een bericht

inkomende gesprekken beantwoordenHoewel je binnenkomende gesprekken altijd kunt wegdrukken, bevat iOS 8 een slimme functie waarmee je ze op een andere manier ‘negeert’. Het is namelijk mogelijk om inkomende gesprekken te beantwoorden met een bericht, dat dan tijdens een belletje wordt verstuurd. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je even druk of onderweg bent of gewoon geen zin hebt om met iemand te telefoneren.

Met iOS 8 kun je tot drie verschillende berichten instellen om inkomende gesprekken te beantwoorden. Het besturingssysteem geeft standaard een aantal suggesties, maar wat je precies wil sturen heb je helemaal zelf in de hand. Door de onderstaande drie stappen te doorlopen, weet je precies hoe je dat doet.

  1. Open de Instellingen op je iPhone en navigeer naar ‘Telefoon’;
  2. Je ziet nu verschillende opties. Tik op ‘Reageer met tekstbericht’;
  3. Vul tot slot (een aantal) reactie(s) in en sluit de Instellingen-app weer af om alles op te slaan.

Dat was het! Wanneer je voortaan een telefoontje krijgt zie je rechts op het scherm de mogelijkheid ze te beantwoorden met een berichtje. Dat is lekker makkelijk en werkt vrij vlot.

inkomende gesprekken beantwoorden

Natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid om opnieuw berichten aan te passen. Daarvoor hoef je alleen de bovenstaande stappen weer te herhalen. Wil je alsnog wat anders sturen dan de ingestelde reacties, dan kun je een ander berichtje tikken door op de optie ‘Aangepast’ te drukken.

Het laatste nieuws over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.