iOS 8 tip: groepsgesprekken maken in iMessage

Wouter Nijsen
3 november 2014, 13:49
2 min leestijd
iOS 8 tip: groepsgesprekken maken in iMessage

Apple ziet haar berichten-dienst iMessage als een geduchte concurrent voor WhatsApp en daar heeft het bedrijf uit Cupertino geen ongelijk in. We lichten uit hoe je een iMessage-groepsgesprek aanmaakt, een nieuwe functie die met iOS 8 geïntroduceerd werd.

Lees verder na de advertentie.

iMessage groepsgesprek aanmaken

iMessage groepsgesprek

Een groepsgesprek maken in iMessage is erg eenvoudig, iOS 8 biedt ons echter nét wat meer functionaliteiten. Open de standaard Berichten-app en klik op het icoontje rechtsboven. Vervolgens zie je het scherm waarmee je gesprekken aanmaakt. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om diverse mensen toe te voegen. Let er wel op dat deze personen allemaal een iPhone of iPad moeten hebben en zo dus gebruik kunnen maken van iMessage.

Wanneer je een groepsgesprek hebt aangemaakt, is het mogelijk deze een naam te geven. Dit doe je door rechtsboven op ‘Details’ te tikken en vervolgens naar boven te swipen. Achter ‘Groepsnaam:’ kun je dan een naam voor de groep invoeren. Vanuit hetzelfde scherm kun je meerdere mensen toevoegen, mocht je er een aantal vergeten zijn. Ook deel je vanuit dit scherm je huidige locatie en is het mogelijk om de ‘Niet Storen’-functie te activeren.

Een groepsgesprek verlaten

iMessage groepsgesprek

Wanneer je genoeg hebt van het groepsgesprek en ‘m wilt verlaten, wordt dit door de meeste mensen doorgaans gedaan door van rechts naar links te swipen; een veegbeweging die in veel apps gebruikt wordt om iets te verwijderen. In iMessage kan dit ook op deze manier, maar hiermee verwijder je slechts het gesprek van het toestel. Je blijft echte berichten uit het groepsgesprek ontvangen.

Door het groepsgesprek te openen en opnieuw op ‘Details’ te drukken, kan je vervolgens onderaan het optie-scherm kiezen voor ‘Verlaat dit gesprek’. Hiermee zorg je ervoor dat je definitief geen onderdeel meer uitmaakt van het gesprek en ook geen berichten meer ontvangt.

Meer lezen? Check onze ultieme iOS 8 gids met handige tips!

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu