Zo voorkom je spamberichten via iCloud Foto’s en Agenda

10 november 2016, 15:04
2 min leestijd
Zo voorkom je spamberichten via iCloud Foto’s en Agenda

Mensen hebben een nieuwe manier gevonden om spamberichten naar iPhones en iPads te sturen. Hier worden de iCloud-functies van de Foto’s en Agenda-app van Apple voor misbruikt. Volg deze stappen om iCloud spam nu of in de toekomst te voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

iCloud spam voorkomen, zo doe je dat

Bij deze nieuwe vorm van iCloud spam krijgen gebruikers een uitnodiging binnen om een agenda- of foto-album te bekijken of delen. Het grote probleem hiervan is dat je ook door deze meldingen te weigeren de spammers de info geeft dat je iPhone actief gebruikt wordt, wat ze aanmoedigt om meer spam te sturen.

iCloud spam

Dit maakt de spam extra frustrerend, omdat je eerste reactie waarschijnlijk is om deze meldingen te weigeren in de hoop dat je er vanaf bent. Door bijvoorbeeld de naam van een website in de melding te verwerken krijg jij ongevraagd spam binnen op je toestel. De enige manier om dit vooralsnog tegen te houden bij de Foto’s-app is door deze meldingen voorlopig volledig uit te schakelen. Je verwijdert hierdoor echter wel alle foto’s die je met iCloud fotodelen verwijderd hebt. Dit doe je als volgt.

  1. Open de Instellingen-app
  2. Kies ‘Foto’s en Camera’
  3. Zet de schakelaar achter ‘iCloud fotodelen’ uit
iCloud spam

De Agenda-spam is met een iets uitgebreider stappenplan te omzeilen, zonder dat je hier functies verliest. Door onderstaande stappen te volgen verwijder je de melding maar geef je de spammers geen melding. Dat moet er voor zorgen dat ze je in de toekomst niet nogmaals benaderen.

  1. Open de Agenda-app en tik op Agenda’s
  2. Tik op Wijzig en Voeg Agenda Toe
  3. Geef de Agenda een naam en tik op Gereed
  4. Open nu de Spam-melding en kies ‘Agenda’
  5. Kies de Agenda die je net hebt aangemaakt

Door alle spammeldingen in deze handmatig aangemaakte agenda te zetten, kun je ze vervolgens in één keer verwijderen door deze map te wissen. Zo worden de meldingen gewist maar krijgt de spammer geen melding binnen.

Bron: AppleTips
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu