In 4 stappen opslagruimte besparen in iCloud
Wouter Nijsen

Iedere iOS-gebruiker krijgt 5GB aan gratis opslagruimte in iCloud. Dat lijkt veel, maar de GB’s zijn sneller op dan je denkt. In deze tip laten we je zien iCloud opslagruimte kunt besparen.

Zo bespaar je iCloud opslagruimte

iCloud opslagruimteMet iCloud bewaar je bestanden, data en andere informatie in de cloud. Hiervoor hoef je niets te doen, want iCloud synchroniseert alles automatisch. Elke iOS-gebruiker krijgt 5GB aan gratis opslagruimte en voor de meesten is dit ruim voldoende.

Toch zijn er veel gebruikers die vrij snel aan de taks zitten. Dit komt door de (grote) hoeveelheid geïnstalleerde apps en back-ups die automatisch gemaakt en opgeslagen worden. Door de 4 stappen hieronder te volgen, maak je meer opslagruimte in iCloud vrij.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en kies voor ‘iCloud’;
  2. Tik op ‘Opslag’ en kies vervolgens voor ‘Beheer opslag’;
  3. Je ziet nu welke onderdelen worden gesynchroniseerd met iCloud. Tik op een app die in jouw ogen overbodig is;
  4. Tik tot slot rechtsboven op ‘Wijzig’ en verwijder de onderdelen die weg mogen.

Je merkt waarschijnlijk dat het overgrote gedeelte van de totale opslag wordt ingenomen door de reservekopie van je iOS-toestel. Ook dit kun je met een aantal aanpassingen beperken. Navigeer opnieuw naar het ‘Beheer opslag’-scherm tik op ‘Backups’. Kies hierna welke apps worden opgenomen in de reservekopie. We raden aan om de gehele lijst te doorlopen en overbodige apps uit te schakelen.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om meer opslagruimte voor iCloud aan te schaffen. De prijzen hiervan kunnen behoorlijk oplopen, maar voor 0,99 euro krijg je al 20GB aan extra ruimte tot je beschikking. Breid je iCloud opslagruimte uit door in het ‘Beheer opslag’-scherm onderin te tikken op ‘Wijzig opslagabonnement’.

Lees meer over iCloud

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.