In 4 stappen een iCloud-lock verwijderen en je device deblokkeren

Lars Paijmans
29 december 2017, 16:39
2 min leestijd
In 4 stappen een iCloud-lock verwijderen en je device deblokkeren

Zijn je Apple ID en iCloud geblokkeerd omdat je te vaak het verkeerde wachtwoord hebt ingevuld? Doorloop deze stappen om zo’n iCloud-lock te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Een iCloud lock verwijderen: zo doe je dat

Als je het wachtwoord van je Apple ID te vaak verkeerd invult of beveiligingsvragen foutief beantwoordt, wordt je account automatisch geblokkeerd. Vervelend, want hierdoor kun je geen apps meer downloaden en krijg je geen toegang tot je iCloud. De blokkade wordt ook wel iCloud lock genoemd en daar is gelukkig wat aan te doen.

Zodra de blokkade optreedt, verschijnt de melding ‘Deze Apple ID is om veiligheidsredenen geblokkeerd’ op je scherm. De enige optie is op dat moment om je account te herstellen via iForgot. Dit is een Apple-website die speciaal is gemaakt om de iCloud-lock te verwijderen. Gebruik je tweestapsverificatie, dan heb je een vertrouwd apparaat nodig om de code in te vullen die hierop verschijnt.

iCloud lock verwijderen

Zo haal je de blokkade weg

  1. Ga naar iforgot.apple.com, vul het e-mailadres van je iCloud-account in en klik op Ga door;
  2. Indien tweestapsverificatie aanstaat, vul je hier de code in;
  3. Kies een nieuw wachtwoord en bevestig dit;
  4. Stel je wachtwoord opnieuw in.

Accountherstel

Voor bovenstaande stappen heb je wel een vertrouwd apparaat nodig of een telefoonnummer dat je in het verleden als vertrouwd hebt opgegeven. Heb je deze niet, dan kun je van accountherstel gebruikmaken.

Houd er rekening mee dat dit langer duurt dan simpelweg het opnieuw instellen van je wachtwoord. Je vult hiervoor het telefoonnummer in waarop je een sms-bericht ontvangt. Vervolgens stuurt Apple een controlecode om te controleren of de informatie juist is. Apple neemt daarna contact met je om op te laten weten dat je account klaar is om hersteld te worden.

Lees het laatste nieuws over iCloud

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu