In 6 simpele stappen foto’s delen met familie en vrienden
Rutger Otto

Als vrienden en familie ook gebruikmaken van Apple-apparaten, kun je gemakkelijk foto’s en video’s met ze delen. Lees in dit artikel hoe je iCloud-fotodelen instelt.

Met iCloud-fotodelen maak je als het ware een digitaal fotoboek waar alleen mensen in kunnen kijken die jij toegang geeft. Leuk voor met de familie of in een vriendenkring dus. Anderen kunnen zich dan op jouw gedeelde albums abonneren en jij kan ze toestaan om ook eigen foto’s, video’s en opmerkingen te plaatsen. De plaatjes en filmpjes zijn vervolgens op elk apparaat te bekijken.

iphone fotostream

iCloud-fotodelen inschakelen

Om een fotostream met anderen te delen, moet je eerst zorgen dat je toegang verleent. Dat doe je door op je iOS-apparaat naar Instellingen te gaan, vervolgens iCloud te kiezen en bij Foto’s de optie iCloud-fotodelen in te schakelen.

Met de volgende stappen geef je anderen toegang tot je gedeelde album.

  1. Ga naar de app Foto’s en kies in de navigatiebalk onderin het scherm voor ‘Gedeeld’;
  2. Tik op het plusteken linksboven, geef je album een naam en kies ‘Volgende’;
  3. Voeg de mensen toe die in het album mogen kijken en tik op ‘Maak aan’;
  4. Ga naar het fotoalbum dat je gemaakt hebt en tik op het plusteken om foto’s en video’s toe te voegen;
  5. Selecteer de foto’s en kies rechtsboven ‘Gereed’ als je klaar bent;
  6. In het volgende venster kun je nog een opmerking bij de foto’s plaatsen, tik daarna op ‘Plaats’.

icloud-fotodelen

Mensen toevoegen of verwijderen

Je hebt nu foto’s gedeeld aan de mensen die je toegang hebt verschaft. Wil je later mensen toevoegen of verwijderen uit het album, dan doe je dat ook via de Foto’s-app. Ga naar het betreffende album, tik onderin op Personen en kies voor ‘Nodig anderen uit…’ Voor verwijdering tik je op de naam van degene, waarna een verwijder-knop verschijnt.

Lees meer over iCloud

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.