In 4 stappen bepalen welke apps toegang hebben tot iCloud Drive

Wouter Nijsen
2 februari 2015, 19:06
1 min leestijd
In 4 stappen bepalen welke apps toegang hebben tot iCloud Drive

Met iCloud Drive kun je bestanden vanaf je iPhone automatisch naar je pc of Mac synchroniseren. We laten zien hoe je kiest welke apps toegang hebben tot iCloud Drive.

Lees verder na de advertentie.

iCloud Drive toegang

iCloud Drive toegang

iCloud Drive werd in iOS 8 geïntroduceerd en is tot op heden echt een meerwaarde gebleken. De dienst uploadt bestanden vanaf je iPhone of iPad automatisch naar de cloud, waarna je ze op een pc of Mac kunt benaderen. Dit is erg handig, bijvoorbeeld wanneer je een Pages-document of Keynote-presentatie op je computer wilt openen en bewerken.

Het enige minpunt aan iCloud Drive is het feit dat er weinig mogelijkheden zijn om opties aan te passen. Wel is er de mogelijkheid om te bepalen welke apps toegang hebben tot iCloud Drive, en dus bestanden kunnen synchroniseren. Dit doe je door de onderstaande 4 stappen te volgen.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Veeg naar onder en kies voor ‘iCloud’;
  3. Tik in dit menu op ‘iCloud Drive’;
  4. Je ziet nu alle gesynchroniseerde apps, met de schakelaars kun je bepalen of ze toegang mogen hebben tot iCloud Drive.

Wanneer je hier niet op let, zul je merken dat je relatief snel door je totale hoeveelheid opslagruimte in iCloud heen bent. We adviseren daarom regelmatig de bovenstaande vier stappen te doorlopen en de apps te checken.

iCloud Drive-bestanden bewerken op je iOS-toestel

Het frustreert velen dat er geen specifieke iCloud Drive-app beschikbaar is waarmee je bestanden op je iPhone of iPad kunt openen en bewerken. Gelukkig zijn er een aantal apps van derden die dit wel kunnen. Meer daarover lees je in ons tipartikel over iCloud Drive-bestanden openen en bewerken op je iOS-toestel.

Lees meer over iCloud Drive

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu