Zo doe je dat: Find My iPhone instellen (of uitschakelen)

Gijs Ettes
7 april 2017, 17:03
2 min leestijd
Zo doe je dat: Find My iPhone instellen (of uitschakelen)

Met Find my iPhone kun je, zoals de naam al doet vermoeden, op een snelle manier je verloren toestel terugvinden. We laten je zien hoe je de functie instelt en wat je er nog meer mee kan.

Lees verder na de advertentie.

Find My iPhone instellen

De dienst Find my iPhone (Nederlands: Zoek mijn iPhone) is al geruime tijd een vast onderdeel van iOS. Als je een nieuwe iPhone instelt, krijg je automatisch de vraag of je de functie wilt inschakelen. We raden je aan dat altijd te doen, want met Find my iPhone spoor je je verloren of gestolen iPhone in een mum van tijd op. Via iCloud kun je een kaart raadplegen om te zien waar je iPhone zich voor het laatst bevond.

Je kunt handmatig Find My iPhone instellen door de stappen hieronder te doorlopen:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen;
  2. Tik bovenaan op je Apple ID en vervolgens op ‘iCloud’;
  3. Druk vervolgens op ‘Zoek mijn iPhone’ (‘Find my iPhone’) om de functie in te schakelen.

Zoals je ziet is het inschakelen van de functie zo gepiept. Wil je testen of het ook echt werkt, log dan in op iCloud.com en open Find my iPhone. Als het goed is zie je nu op de kaart de laatste locatie van je toestel.

Klik op de ‘i’ voor meer informatie. In het venster dat verschijnt zie je drie functies, waaronder geluid afspelen. Dit is een gemakkelijke manier om er bijvoorbeeld in je huis achter te komen waar je iPhone ligt. De ‘verloren-modus’ tovert een telefoonnummer waarop je te bereiken bent op het scherm. Zo heeft een eerlijke vinder de kans om de iPhone naar je terug te brengen.

Is je toestel gestolen, dan kun je optie 3 overwegen. ‘Wis iPhone’ zorgt ervoor dat alle (mogelijk gevoelige) gegevens van het toestel worden verwijderd. Zo voorkom je dat een dief aan de haal gaat met jouw bestanden, apps en inlogs.

Find my iPhone uitzetten

Find my iPhone uitschakelen is net zo makkelijk als de functie activeren. Ga naar ‘Instellingen > Apple ID > iCloud > Zoek mijn iPhone’ en zet het schuifje achter ‘Zoek mijn iPhone’ uit. Om je keuze te bevestigen, moet je wel nog even je Apple ID invoeren. Voordat je je toestel verkoopt of weggeeft, is het van belang om dit eerst even te doen. Anders kan de nieuwe eigenaar niet de fabrieksinstellingen herstellen.

Find My AirPods

Ben je niet op zoek naar je iPhone, maar wil je juist je AirPods terugvinden? Check dan ons tipartikel over Zoek Mijn AirPods, dat sinds iOS 10.3 beschikbaar is. De functie werkt nagenoeg hetzelfde als Find my iPhone/Zoek mijn iPhone.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's