Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo gebruik je Siri Shortcuts met HomeKit: 4 voorbeelden om ze zelf te bouwen

Florence Peeters
28 november 2018, 16:57
4 min leestijd
Zo gebruik je Siri Shortcuts met HomeKit: 4 voorbeelden om ze zelf te bouwen

Sinds iOS 12 stel je met Siri Shortcuts handige routines in. Dit is ook de beste manier om je HomeKit-apparaten met je stem te bedienen en te combineren met andere taken. iPhoned laat zien hoe je Siri Shortcuts voor HomeKit bouwt en geeft alvast wat voorbeelden.

Lees verder na de advertentie.

HomeKit Siri Shortcuts: zo maak je routines met je slimme apparaten

Apple heeft Siri een stuk slimmer gemaakt in iOS 12 dankzij Siri Shortcuts, waardoor je eindeloos veel opdrachtcombinaties kan instellen. Door dit te combineren met je HomeKit-apparaten en scènes uit de Woning-app kun je niet alleen verschillende routines instellen, maar bijvoorbeeld bij thuiskomst het aanzetten van je lampen en verwarming combineren met een muziekje en het laatste nieuws.

Lees ook: Siri Shortcuts in iOS 12: zo maak je Siri slimmer en nuttiger voor jou

Alle apps van Apple ondersteunen Siri Shortcuts, maar ook een behoorlijke lijst apps van derden werken ermee. Combineer bijvoorbeeld de scène die je hebt voor als je het huis verlaat met het openen van je Herinneringen-app voor je to-do-list van de dag en het starten van Pocket Casts voor een fijne podcast voor onderweg naar je werk.

Siri Shortcuts

Onderstaande voorbeelden zijn vooral bedoeld als suggesties en inspiratie, en altijd aan te passen naar hoe jij het graag wilt. Belangrijk om te weten is dat je voor de shortcuts eerst een scène moet bouwen in de Woning-app, zodat je deze kunt toevoegen. Lees in dit artikel hoe je scènes maakt.

In de Woning-app kun je scènes al automatiseren, maar het maken van Siri Shortcuts voor HomeKit heeft vooral als voordeel dat je de gadgets kan combineren met taken op je iPhone. Om zulke routines te maken, moet je eerst de app Opdrachten downloaden. Deze staat na installatie van iOS 12 niet standaard op je iPhone.

Opdrachten

Apple

Gratis via App Store

Thuiskomen

Thuiskomen na een lange dag werken is al een stuk leuker met HomeKit, want met slimme lampen en een slimme thermostaat in huis is het een stuk sneller knus en warm. Om dit nog fijner te maken, is het lekker als er een ook een muziekje wordt gestart.

Zo combineren we in dit voorbeeld de scène voor thuiskomen met het aanzetten van je muziek op je iPhone. Verbind deze met een bluetooth-speaker of speel de muziek af op je Apple TV voor het beste geluid.

Vind deze Siri Shortcut

Weggaan

Als je ook een scène hebt voor als je het huis verlaat, is het wel zo handig om die meteen te combineren met bijvoorbeeld het weerbericht voor dat moment, je komende herinneringen voor vandaag en een muziekje voor onderweg. Als je juist liever nog even je agenda checkt voor je op de fiets of in de auto, bus of trein stapt, vervang je de taak voor Herinneringen gemakkelijk voor punten van die dag uit Agenda.

Vind deze Siri Shortcut

homekit of google home

Goedemorgen

Niets handiger dan door het roepen van ‘Goedemorgen’ of ‘Hé Siri, ik ben wakker’ dat niet alleen je lampen aan gaan, maar je iPhone op je favoriete Podcast-app een podcast aanzet, de laatste highlights van Twitter toont en laat zien welke zaken er voor vandaag in de Agenda-app gepland staan.

Vind deze Siri Shortcut

Slaap lekker

Combineer een scène uit de Woning-app voor als je gaat slapen met enkele andere taken voor een fijne Siri Shortcut voor in de avond. Met dit voorbeeld dimt Siri op commando alle slimme lichten in huis, maar zet het ook meteen de wekker voor de volgende ochtend aan. Heb je wisselende wekkertijden? Dan kun je vooraf selecteren welke wekker(s) Siri dit keer moet inschakelen.

Apple Watch HomeKit

Deze shortcut kun je bijvoorbeeld uitbreiden door Siri de Boeken-app of je favoriete nieuwssite in Safari te laten openen, zodat je meteen iets open hebt staan om te lezen. Helaas is het nog wachten tot Netflix Siri Shortcuts ondersteund, om voor het slapen gaan alvast je favoriete serie te starten.

Vind deze Siri Shortcut

Wil je meer voorbeelden om Siri Shortcuts ook op andere manieren te gebruiken? Ga dan met deze zes Siri Shortcuts voorbeelden aan de slag, en check met welke apps je Siri Shortcuts allemaal al kan gebruiken.

Maandthema HomeKit

De gehele maand november staan we stil bij het thema HomeKit. De komende weken gaan we voor jou dieper in Apples ecosysteem voor slimme apparaten. Aan de hand van tips en achtergrond onderzoeken we hoe veilig HomeKit is, wat je er allemaal mee kan en kijken we naar de toekomst van HomeKit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu