De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

HomeKit-tip: kamers toevoegen aan de Woning-app doe je zo

Florence Peeters
2 november 2018, 15:03
2 min leestijd
HomeKit-tip: kamers toevoegen aan de Woning-app doe je zo

HomeKit-apparaten bedien je het gemakkelijkst via Apples eigen Woning-app. Nog handiger is het om je huis hiervoor in te delen in kamers. Zo kun je in de Woning-app kamers toevoegen.

Lees verder na de advertentie.

Kamers toevoegen voor een slimmer huis

Met meerdere slimme HomeKit-apparaten, zoals lampen, gordijnen of HomePods in huis raak je snel het overzicht kwijt. Om je huis zo slim mogelijk te bedienen, laat de Woning-app je kamers toevoegen. Zo kun je afzonderlijk bijvoorbeeld de lampen bedienen in je keuken, slaapkamer en tuin.

Het maken van kamers zorgt er ook voor dat je gemakkelijker scènes bouwt voor bepaalde situaties en ruimtes. Hierdoor kun je met één commando verschillende acties uitvoeren. Een ‘Welterusten’-scène zet dan bijvoorbeeld de muziek stop, alle lampen beneden uit en de verwarming lager.

Lees ook: Zo maak je scènes in de Woning-app (en zo automatiseer je ze)

In de Woning-app kamers toevoegen

Je kunt zoveel kamers instellen als nodig is in de app. Hierin groepeer je apparaten, zodat je ze per kamer kunt bedienen. Wil je bepaalde apparaten in één fysieke kamer apart laten werken, dan is het handig om daar in de app twee kamers voor in te stellen. Zo voeg je een kamer toe.

  1. Open de Woning-app en ga naar ‘Kamers’;
  2. Tik op het lijst-icoontje linksboven;
  3. Selecteer ‘Kamerinstellingen’ en vervolgens ‘Voeg kamer toe…’;
  4. Geef de nieuwe kamer een naam, zoals slaapkamer;
  5. Kies een achtergrond en druk op ‘Bewaar’;

Op deze manier voeg je snel achter elkaar alle kamers toe die je wil. Het is ook mogelijk om vervolgens de lijstvolgorde van kamers aan te passen. Druk hiervoor in de Kamerinstellingen op ‘Wijzig’ en sleep de kamers in de gewenste volgorde.

Maandthema HomeKit

De gehele maand november staan we stil bij het thema HomeKit. De komende weken gaan we voor jou dieper in Apples ecosysteem voor slimme apparaten. Aan de hand van tips en achtergrond onderzoeken we hoe veilig HomeKit is, wat je er allemaal mee kan en kijken we naar de toekomst van HomeKit.

Lees meer over HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu