Tip: Zo stel je je Apple TV, HomePod of iPad in als HomeKit-hub

Rick van der Veer
12 maart 2018, 13:03
2 min leestijd
Tip: Zo stel je je Apple TV, HomePod of iPad in als HomeKit-hub

Als je niet thuis bent, wil je ook je HomeKit-apparaten kunnen besturen. Dat kan via een HomeKit-hub. In deze tip laten we je zien hoe je je Apple TV, HomePod of iPad instelt als HomeKit-hub.

Lees verder na de advertentie.

Zo stel je een HomeKit-hub in

Om je HomeKit-apparaten van waar dan ook ter wereld te kunnen bedienen, moet er een apparaat op je netwerk actief zijn. Hiervoor kun je een iPad gebruiken, maar ook de Apple TV en de HomePod kunnen dienstdoen als HomeKit-hub. Om je iPad in te stellen, dien je een aantal stappen te doorlopen. Volg hiervoor onderstaand stappenplan.

  1. Zorg ervoor dat de Woning-app gekoppeld is aan je iCloud-account. Dit controleer je via ‘Instellingen’ > ‘Je naam (bovenaan)’ > ‘iCloud’;
  2. Zet het schuifje bij ‘Woning’ op actief. Zorg ook dat ‘Sleutelhanger’ aanstaat;
  3. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Woning’;
  4. Schakel de optie ‘Gebruik deze iPad als woninghub’ in.
HomeKit-hub instellen

Stel je je iPad als hub in, dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Om je HomeKit-apparaten aan te sturen, moet de iPad wel aan blijven staan en met je wifi-netwerk verbonden zijn. Een oude iPad kan hiervoor een goede oplossing zijn.

Lees ook: Zo bedien je je woning via HomeKit vanaf je Apple Watch

Om je Apple TV als hub te gebruiken, heb je een vierde generatie of nieuwere Apple TV nodig. Als je bent ingelogd op dezelfde iCloud-account als je iPhone, stelt Apple TV zichzelf automatisch in als hub. Dit kun je in de Woning-app op je iPhone controleren, door linksboven op het locatiepijltje te tikken. Vervolgens zie je onder ‘Woninghubs’ welke hubs er actief zijn op je netwerk.

Het instellen van je HomePod als HomeKit-hub is het makkelijkst van allemaal. De speaker werkt namelijk alleen als je ‘m aan je iCloud-account hebt gehangen, wat betekent dat hij zichzelf automatisch als hub instelt. Via het bovengenoemde locatiepijltje kun je eenvoudig nagaan of de HomePod goed staat ingesteld.

Lees meer over HomeKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu