In 5 stappen herinneringen met je gezin delen

14 december 2014, 10:46
2 min leestijd
In 5 stappen herinneringen met je gezin delen

Via Family Sharing is het mogelijk om meer met elkaar te delen dan apps en een kalender. Je kunt ook taken met elkaar delen. Lees in dit artikel hoe je dat doet in 5 simpele stappen.

Lees verder na de advertentie.

Family Sharing

Apple heeft in iOS 8 Family Sharing (‘Delen met gezin’ in het Nederlands) geïntroduceerd. Het bedrijf zelf noemt dit ‘een nieuwe manier om het digitale gezinsleven in goede banen te leiden’. Met de functie kunnen zes mensen gebruikmaken van één account. Zo is het mogelijk aankopen in iTunes, iBooks en de App Store te delen, zodat ze niet steeds opnieuw betaald hoeven worden. Dus als jij een aankoop doet, kan ook je partner er gebruik van maken op diens eigen apparaat.

Niet alleen kun je aankopen delen, ook is het mogelijk een gezamenlijke agenda bij te houden, zodat iedereen van elkaar weet waar ze zijn. Daarnaast is het mogelijk om samen foto-albums op te stellen via de cloud die alleen gezinsleden kunnen zien.

Nog een optie is om taken en herinneringen met elkaar te delen. Van boodschappenlijstjes tot huishoudelijke taken, alles kun je er kwijt. Het kan handig zijn om een gezin georganiseerd en betrokken te houden.

herinneringen delen

Herinneringen delen met het gezin

Om een takenlijst of herinnering met het gezin te delen, moet van tevoren Family Sharing zijn ingeschakeld. Hoe dat moet, lees je in dit artikel.

  1. Om taken en herinneringen in te stellen, open je de Herinneringen app op iOS.
  2. Op de algemene pagina kies je voor Family.
  3. Tik ergens op het scherm om een nieuwe taak toe te voegen.
  4. Typ het bericht en kies return om af te sluiten of de info-knop voor meer opties.
  5. Op het info-scherm kun je een datum of locatie kiezen om mee te geven, evenals prioriteit. Kies Gereed als je klaar bent.

Als je Family Sharing inschakelt wordt de Family-lijst in Herinneringen automatisch toegevoegd. Iedereen krijgt bericht als je een nieuwe taak toevoegt.

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu