Herinneringen-app in iOS 13: dit zijn de belangrijkste vernieuwingen

Wouter Nijsen
17 juni 2019, 11:02
2 min leestijd
Herinneringen-app in iOS 13: dit zijn de belangrijkste vernieuwingen

iOS 13 introduceert een compleet nieuwe Herinneringen-app, maar met welke verbeteringen kun je later dit jaar aan de slag? We zetten de belangrijkste vernieuwingen voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Nieuw design met Dark Mode

De grote verbetering van iOS 13 is de donkere modus (of Dark Mode) en die werkt ook met de Herinneringen-app. Hierdoor krijgt de applicatie een compleet nieuwe look, met een donkere achtergrond en een paar gekleurde knopjes. De Dark Mode zorgt ervoor dat de Herinneringen-app fijner is om in de avonduren te gebruiken. Er is ook een normale, lichte modus, maar dan krijgt de app vooral een witte kleur.

Ook de interface van de Herinneringen-app is op de schop gegaan. Zodra je de applicatie opent, kom je terecht bij een soort hub. Daar zie je geen afzonderlijke taken, maar een overzicht van je lijsten. Bovenaan zie je hoe veel taken er voor vandaag gepland staan en welke je later moet oppakken. Het geheel oogt vooral een stuk overzichtelijker en moderner dan de Herinneringen-app in iOS 12, waar je reminders en taken allemaal onder elkaar kwamen te staan.

2. Quick Toolbar

Een andere handige verbetering is de Quick Toolbar. Wanneer je een reminder toevoegt, zie je boven het toetsenbord vier knopjes: tijd, locatie, een vlaggetje en de camera. Tik bijvoorbeeld op het tijd-knopje om een aantal suggesties te krijgen van tijdstippen (zoals vandaag, morgen en dit weekend) om aan je reminders te koppelen.

Ook kun je instellen dat je de herinnering ontvangt zodra je thuis komt, in de auto stapt of op het werk arriveert. Tot slot is het mogelijk om een afbeelding, zoals een foto van een document, toe te voegen aan een herinnering.

3. Gegroepeerde taken en lijstjes

Het is mogelijk om nieuwe lijstjes aan te maken en deze een kleurtje te geven, waarna je hieronder losse reminders invoert. Ook kun je subtaken aan herinneringen toevoegen, door kleinere todo’s simpelweg onder grotere reminders te slepen.

Een lange to-do-list is bovendien overzichtelijker dankzij de Smart Lists-functie. Hierdoor worden je komende herinneringen automatisch geordend en getoond op basis van je dag, prioriteit of per locatie. Zo vergeet je minder snel een klusje dat per ongeluk onderaan de lijst is beland.

Ook nieuw in iOS 13

Op zoek naar meer? iOS 13 laat je ook automatisch onbekende bellers blokkeren, heeft een aantal toffe nieuwe functies in ARKit 3, geeft je de optie om Memoji en Animoji als stickers te gebruiken en introduceert het zogeheten ‘geoptimaliseerd opladen‘. In onze iOS 13 preview lees je over onze eerste ervaringen met de software-update. Check ook de videopreview hieronder waarin we de belangrijkste features met je bespreken.

iOS 13 verschijnt later dit jaar en draait op de iPhone 6S en nieuwer. De iPhone 5S en 6 vallen helaas buiten de boot. Dit najaar wordt ook iPadOS, het nieuwe besturingssysteem voor Apples tablet, geïntroduceerd. Die update werkt straks op de iPad Air 2 en nieuwer.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest

Het laatste nieuws over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu