Tip: Je Google Meet achtergrond wijzigen, zo doe je dat

Dilara Isik
7 december 2020, 17:03
2 min leestijd
Tip: Je Google Meet achtergrond wijzigen, zo doe je dat

Vanuit huis vergaderen zonder rommel op de achtergrond, of doen alsof je op een tropisch eiland zit? Het is heel gemakkelijk om je Google Meet achtergrond te vervagen of te wijzigen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Tip: Zo wijzig je je achtergrond in Google Meet

Teams, Zoom of Google Meet: de meesten van ons hebben inmiddels wel kennis gemaakt met een videobel-app. In Teams en Zoom was het al lange tijd mogelijk om je achtergrond te wijzigen, en Google Meet heeft zich inmiddels ook bij deze groep gevoegd. Zo wijzig je je achtergrond in Google Meet in je browser.

  1. Neem allereerst deel aan een vergadering;

  2. Klik rechtsonder in het scherm op de drie puntjes;

  3. Kies voor ‘Achtergrond wijzigen’.

    Hier kun je een standaard achtergrond kiezen of je ‘echte’ achtergrond vervagen.

Wil je een eigen afbeelding als achtergrond? Klik dan op het plusje om een afbeelding uit je bestanden te kiezen. Het is ook mogelijk om je achtergrond al aan te passen vóór je deelneemt aan een vergadering. Klik dan rechtsonder in het camerabeeld op het Achtergrond-icoontje.

Ben je aan het videobellen via de Meet-app op je iPhone of iPad? Dan is het helaas niet mogelijk om een eigen afbeelding te kiezen als achtergrond. Wel kun je je achtergrond vervagen.

Tik daarvoor tijdens een vergadering op het scherm om je zelfweergave te openen. Tik vervolgens op ‘Je achtergrond vervagen’ om de vervaging in- of uit te schakelen. Let wel op: als je vervaging hebt ingeschakeld vraagt dat wel extra veel van je accu.

Meer videobel-tips

Tijdens het thuiswerken zijn videobelprogramma’s onmisbaar. Op iPhoned lees je behalve hoe je je achtergrond kunt wijzigen nog meer handige tips voor videobellen. Zo lees je in onze Zoom-beginnersgids over allerlei functies van het programma, en ook voor Teams zetten we een aantal tips op een rij. Daarnaast zetten we de beste videobel-apps voor groepsgesprekken op een rij.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu