Tip: Zo verander je het Google Maps-pijltje in een 3D-auto

22 mei 2018, 17:01
1 min leestijd
Tip: Zo verander je het Google Maps-pijltje in een 3D-auto

Tijdens het navigeren met Google Maps continu naar een pijltje staren, gaat op een gegeven moment vervelen. Gelukkig voegt Google vandaag de optie toe om dit 2D-pijltje in een volledig 3D-model van een auto te veranderen.

Google Maps voertuigpictogram nu te wijzigen

Als je de weg opgaat met de auto, is de kans groot dat Google Maps je de goede kant opstuurt. De kaartendienst van Google is al jaren één van de populairste iOS-apps, en hoewel de update van vandaag geen nieuwe functies toevoegt, ziet de app er wel een stuk leuker uit.

Met een druk op de knop verander je het pijltje dat laat zien welke kant je oprijdt in een felgekleurd autootje. Je hebt de keuze uit een rode sportauto, groen busje of gele gezinswagen. Check voordat je onderstaande stappen doorloopt even of je de meest recente versie van de Google Maps-apps geïnstalleerd hebt. Vanaf versie 4.50 is de optie voor iedereen beschikbaar.

Google Maps voertuigpictogram

Zo verander je het Google Maps pijltje in een auto:

  1. Open Google Maps op je iPhone;
  2. Plan een route, kies de auto en tik op Starten;
  3. Tik op het pijltje om een menu te openen;
  4. Kies het voertuigpictogram om de pijl te veranderen.

Google Maps is al jaren de geduchte concurrent van Apple Maps. Hoewel de kaartendienst van Apple steeds uitgebreider wordt, moet het nog steeds zijn best doen om alle functies en verbeteringen in te halen die Google aan de lopende band doorvoert. In het onderstaande artikel zetten we de twee kaartendiensten lijnrecht tegenover elkaar. Hoe scoort Google Maps bijvoorbeeld op het gebied van privacy, en welk design is wat ons betreft beter?

Lees ook: Apple Maps vs Google Maps: verdient Apples Kaarten-app een tweede kans?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu