Zo bestel je een Uber-rit vanuit Google Maps

Erwin Vogelaar
13 januari 2017, 15:33
2 min leestijd
Zo bestel je een Uber-rit vanuit Google Maps

Reviewscore

9

Met de Google Maps Uber-update is het mogelijk om direct een Uber te bestellen, te volgen op een kaart en te betalen vanuit de app. Daar heb je dus niet langer de Uber-app voor nodig.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Uber

Google wil van Google Maps een complete ervaring voor routes en bestemmingen maken. Onderdeel daarvan is dat je ook gebruik kunt maken van verschillende taxi-diensten. Je kunt ze al een tijdje opzoeken in de app als ze in je omgeving aangeboden worden. Zodra je wil bestellen en betalen word je echter naar de app van die dienst gestuurd. Dat is voor Uber niet langer nodig, want Google rolt een update voor Google Maps uit waardoor dat allemaal binnen de kaarten-app gebeurt.

Een Uber zoeken doen je door de routeplanner te openen en op het figuurtje dat zijn hand omhoog houdt te drukken. Voorheen kreeg je bij het zoeken van een Uber een lijstje met opties, maar nu staan de beschikbare auto’s gewoon op de kaart. Daaronder is een carousel geplaatst met de verschillende opties en bijhorende prijzen. Hier kun je doorheen swipen om een keuze te maken.

Als je een Uber-account hebt kun je direct in Google Maps inloggen en een rit bestellen, live volgen op de kaart en uiteraard ook betalen. Heb je nog geen Uber-account, dan kun je dat tevens vanuit Google Maps aanmaken zodra je wil bestellen. De hele Uber-app heb je dus niet nodig en hoef je ook niet geïnstalleerd te hebben staan om van de functie gebruik te maken.

Google Maps downloaden

De update wordt op dit moment nog wereldwijd door Google uitgerold en kan dus ook elk moment in de App Store verkrijgbaar zijn. Je kunt de nieuwste versie van de app altijd downloaden via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 101MB vrije ruimte nodig. Tevens moet je minimaal iOS 8.0 op je toestel draaien.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Google Maps
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu