Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Met Google Maps Tijdlijn weet je precies waar je geweest bent

Lars Paijmans
19 april 2017, 11:35
2 min leestijd
Met Google Maps Tijdlijn weet je precies waar je geweest bent

In welk restaurant was je gisteren en hoelang was je onderweg van en naar je werk? Met de nieuwe Google Maps tijdlijn voor iOS krijgt de kaarten-app een handige interactieve geschiedenisfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Tijdlijn gebruiken

Google Maps was altijd al goed in het tonen van de snelste weg van A naar B, maar is nu ook een fijn geheugensteuntje. Met Google Maps Tijdlijn zie je precies waar je geweest bent en wanneer.

Kijk bijvoorbeeld hoelang je onderweg was naar je werk, opgedeeld in de tijd die je in de trein en op de fiets doorbracht. De tijdlijn heeft een prominente plek in het zijmenu gekregen, zodat je er snel bij kunt. Je bekijkt je tijdlijn als volgt:

  1. Open Google Maps en tik op de drie streepjes in de zoekbalk;
  2. Kies ‘Mijn Tijdlijn’;
  3. Je Google Maps Tijdlijn verschijnt nu in beeld.
Google Maps tijdlijn

De tijdlijn wordt steeds slimmer

Om de tijdlijn nauwkeuriger te maken, zal Google Maps bij twijfel om extra informatie vragen. Zo kun je bij nieuwe locaties op ja of nee tikken om te laten weten of je op die plaats was of niet. Hier kun je een specifieke locatie ook aanduiden als je huis of werkplek.

Heb je geen zin om handmatig je tijdlijn te checken, dan kun je de herinneringsfunctie activeren. Hiermee presenteert Google Maps maandelijks een overzicht van de steden, winkels en andere plaatsen waar je geweest bent in je mail. Je activeert de herinneringen als volgt:

  1. Open Mijn Tijdlijn en tik op de drie stipjes rechts bovenin beeld;
  2. Kies ‘Instellingen’;
  3. Zet de schakelaar achter ‘E-mails tijdlijn’ op blauw.

De Google Maps Tijdlijn wordt geleidelijk uitgerold voor iPhone en iPad. Ook op je desktop kun je de nieuwe functie in de browserversie van Googles kaartendienst terugvinden. Omdat de functie aan de kant van Google wordt doorgevoerd, hoef je geen handmatige update uit te voeren.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Via: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu