Met Google Maps Tijdlijn weet je precies waar je geweest bent
Lars Paymans

In welk restaurant was je gisteren en hoelang was je onderweg van en naar je werk? Met de nieuwe Google Maps tijdlijn voor iOS krijgt de kaarten-app een handige interactieve geschiedenisfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Maps Tijdlijn gebruiken

Google Maps was altijd al goed in het tonen van de snelste weg van A naar B, maar is nu ook een fijn geheugensteuntje. Met Google Maps Tijdlijn zie je precies waar je geweest bent en wanneer.

Kijk bijvoorbeeld hoelang je onderweg was naar je werk, opgedeeld in de tijd die je in de trein en op de fiets doorbracht. De tijdlijn heeft een prominente plek in het zijmenu gekregen, zodat je er snel bij kunt. Je bekijkt je tijdlijn als volgt:

  1. Open Google Maps en tik op de drie streepjes in de zoekbalk;
  2. Kies ‘Mijn Tijdlijn’;
  3. Je Google Maps Tijdlijn verschijnt nu in beeld.

Google Maps tijdlijn

De tijdlijn wordt steeds slimmer

Om de tijdlijn nauwkeuriger te maken, zal Google Maps bij twijfel om extra informatie vragen. Zo kun je bij nieuwe locaties op ja of nee tikken om te laten weten of je op die plaats was of niet. Hier kun je een specifieke locatie ook aanduiden als je huis of werkplek.

Heb je geen zin om handmatig je tijdlijn te checken, dan kun je de herinneringsfunctie activeren. Hiermee presenteert Google Maps maandelijks een overzicht van de steden, winkels en andere plaatsen waar je geweest bent in je mail. Je activeert de herinneringen als volgt:

  1. Open Mijn Tijdlijn en tik op de drie stipjes rechts bovenin beeld;
  2. Kies ‘Instellingen’;
  3. Zet de schakelaar achter ‘E-mails tijdlijn’ op blauw.

De Google Maps Tijdlijn wordt geleidelijk uitgerold voor iPhone en iPad. Ook op je desktop kun je de nieuwe functie in de browserversie van Googles kaartendienst terugvinden. Omdat de functie aan de kant van Google wordt doorgevoerd, hoef je geen handmatige update uit te voeren.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.