Zo laat je Google Maps je parkeerlocatie onthouden
Lars Paymans

Nooit meer vergeten waar je auto staat, een nieuwe Google Maps-functie maakt het mogelijk. Wij laten zien hoe het werkt.

Een Google Maps parkeerlocatie instellen

Als je een auto hebt, ben je ongetwijfeld wel eens vergeten waar je hem geparkeerd hebt. Door voortaan de Google Maps parkeerlocatie te activeren, weet je zeker dat je op het einde van de dag zonder omweg naar je wagen loopt.

Daarnaast heeft Google uitgebreide opties toegevoegd waarmee je de locatie verder kunt specificeren en notities kunt toevoegen. Dit is bijvoorbeeld handig als je op de tweede etage van een parkeergarage staat, iets wat je niet ziet op de kaart.

Google Maps parkeerlocatie

Daarnaast is er een timer ingebouwd waarop je de parkeertijd aan kunt geven. Je krijgt automatisch een herinnering als er nog een kwartier op de teller staat. Je gebruikt de parkeerfunctie als volgt, controleer eerst wel even dat je de meest recente versie van de Google Maps-app hebt draaien. Vanaf 4.30.0 wordt de functie ondersteund.

Zo stel je een Google Maps parkeerlocatie in

  1. Open Google Maps als je de auto geparkeerd hebt;
  2. Tik op het blauwe bolletje dat jouw locatie aangeeft;
  3. Kies ‘Instellen als parkeerlocatie’;
  4. Er verschijnt nu een blauwe cirkel met een P op de kaart.

Als je weer bij je auto bent, kun je de parkeerlocatie handmatig wissen. Laat je hem staan, dan wordt hij automatisch vervangen als je een nieuwe locatie inplant.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.