Nooit meer een overstap missen dankzij Google Maps: zo doe je dat

Lars Paijmans
6 juli 2017, 13:12
2 min leestijd
Nooit meer een overstap missen dankzij Google Maps: zo doe je dat

Google Maps gaat je helpen om nooit meer een overstap te missen met de trein. Ook krijgt 3D Touch een nieuwe functie en introduceert de zoekgigant de Local Guides-widget.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps helpt met overstappen

De meeste reizen die je maakt, bestaan uit meerdere stappen. Je vertrekt van huis, stapt de bus of metro in naar het station en gaat vervolgens verder met de trein. Je stapt een keer over, en rijdt op de fiets naar je werk. Al deze stappen tekent Google Maps voor je uit, maar vanaf vandaag gaat de kaarten-app er ook voor zorgen dat je niet vergeet om over te stappen.

Met de nieuwe overstapmeldingen verschijnt er een notificatie in beeld als het tijd is om van vervoersmiddel te wisselen. Handig voor de momenten dat je in een onbekende stad de metro instapt, en niet precies weet waar en wanneer je van lijn moet wisselen.

Google Maps overstappen

Zo werkt de Google Maps overstappen herinnering:

  1. Open Google Maps en plan een route met het openbaar vervoer;
  2. Scroll naar beneden en tik op ‘Een Google Maps-herinnering toevoegen’;
  3. Zet de schakelaar achter ‘Herinnering wanneer je moet overstappen’ op blauw.

De nieuwe widget is speciaal bedoeld om de Local Guides-functie van Google Maps onder de aandacht te brengen. Hiermee hoopt Google mensen aan te moedigen om recensies achter te laten van plekken waar ze zijn geweest. Ook het uploaden van foto’s en video’s telt mee.

Verzamel kortingen met Local Guides

Voor iedere actie die je als Local Guide uitvoert krijg je punten, waarmee je levels omhoog gaat. Bereik je een hoog genoeg level, dan geeft Google je korting op Google Play Music, films in de Play Store en meer.

Tot slot ondersteunt Google Maps 3D Touch, waarmee je door stevig op het scherm te drukken een preview krijgt van het volgende venster. Dit werkt alleen op de iPhone 6S en hoger. De update is voor iedereen beschikbaar.

Lees ook: Apple Maps vs Google Maps: verdient Apples Kaarten-app een tweede kans?

Download Google Maps in de App Store (gratis)

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu