Zo activeer je in Google Maps muziekintegratie van Spotify of Apple Music

5 oktober 2018, 19:33
2 min leestijd
Zo activeer je in Google Maps muziekintegratie van Spotify of Apple Music

In de nieuwste Maps-update heeft Google integratie van muziek-apps toegevoegd. Tijdens het navigeren hoef je niet langer van app te wisselen om een ander liedje op te zetten in Spotify of Apple Music. iPhoned laat zien hoe je de feature activeert.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps muziekintegratie toegevoegd

Het is vrij vervelend en onhandig om te moeten switchen tussen je muziek- en navigatie-app om van nummer te switchen. Dat vond Google ook, en daarom heeft het bedrijf daar iets op bedacht. In het vernieuwde Google Maps zijn verschillende handige features toegevoegd voor onderweg, waaronder muziekintegratie voor Apple Music en Spotify.

Terwijl je via Google Maps naar je volgende bestemming navigeert, hoef je voortaan nooit meer te switchen naar je muziekdienst om deze te bedienen. In het navigatiescherm is nu ruimte voor een widget met bedieningsknoppen, en je ziet welk nummer wordt afgespeeld. Maar voordat je zorgeloos navigeert en muziek luistert, moet je de muziekintegratie nog wel even instellen.

Zo activeer je de Spotify- of Apple Music-integratie

  1. Open Google Maps en ga via het icoontje linksboven naar Instellingen;
  2. Tik op het menu ‘Navigatie’;
  3. Selecteer ‘App voor het afspelen van muziek’;
  4. Kies welke app je voor de muziekintegratie wil gebruiken, Apple Music of Spotify;
  5. Wanneer je kiest voor Apple Music, vraagt Maps toestemming tot deze app en je mediabibliotheek. Kies je voor Spotify, opent er een nieuw venster in Spotify zelf waar je Google Maps moet machtigen.

Snel luisteren en switchen

Wanneer je een van de muziek-apps gekoppeld hebt, is Google Maps er klaar voor om tijdens het navigeren een widget te tonen. Stel een route in en start de navigatie. Onderin het navigatiescherm zie je nu vanzelf een widget van Apple Music of Spotify.

Hier kun je een nummer terug of vooruit spoelen en de muziek pauzeren. Wanneer je nog geen muziek afspeelt terwijl de navigatie al is gestart, staat er in dit venster ‘Apple Music openen’. Wanneer je hier op drukt, begint de app vanzelf met muziek afspelen. Ook is het altijd mogelijk om via de widget alsnog naar de muziek-app te gaan. Handig wanneer je wil switchen van afspeellijst.

Google Maps

Google

Gratis via App Store

Checkt het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu