De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo stuur je locaties in Google Maps van desktop naar je iPhone

Wouter Nijsen
15 juli 2015, 19:04
2 min leestijd
Zo stuur je locaties in Google Maps van desktop naar je iPhone

Het is mogelijk om locaties vanaf je desktop met Google Maps te versturen naar je iPhone. Dat is handig, en in deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Met Google Maps locaties verzenden

Het werd onlangs voor Android-gebruikers mogelijk om locaties vanuit de browserversie van Google Maps op een desktop door te sturen naar een smartphone. Voor iOS-gebruikers was deze handige functie er al een tijdje, al kan het even zoeken zijn hoe je ‘m gebruikt.

Google Maps locaties verzenden

Het verzenden van locaties naar je iPhone is handig wanneer je bij het gebruik van Google Maps veel tussen een pc of Mac en een iPhone schakelt. Daar moet je wel het een en ander voor instellen. Hoe het precies werkt, leggen we in de 4 stappen hieronder uit. Zorg er overigens voor dat Google Maps op je iPhone berichten mag versturen. Dat check je door naar naar de Instellingen-app > Berichtgeving > Google Maps te gaan en ‘Sta berichtgeving toe’ in te schakelen.

  1. Open de Google Maps-app op je iPhone en tik links in de zoekbalk op het icoontje (drie streepjes). Tik vervolgens onderin op ‘Instellingen’;
  2. Je ziet nu een aantal opties verschijnen. Kies voor ‘Meldingen’ en zorg dat de optie ‘Verzonden uit desktop-Maps’ is geactiveerd;
  3. Ga nu naar de desktopversie van Maps op je pc of Mac en zorg dat je zowel op je computer als iPhone bent ingelogd met dezelfde Google-account. In de iOS-app kun je dat checken door het optiemenu te openen, waarna bovenin direct het gekoppelde account verschijnt;
  4. Wanneer je nu een locatie opzoekt in Maps, zie je in de kaart die verschijnt de optie ‘Naar apparaat verzenden’ verschijnen. Klik hierop om de locatie naar je iPhone te sturen.
Google Maps locaties verzenden

Dat was het! De doorgestuurde locatie komt nu als notificatie binnen op je iPhone. Vervolgens kun je verschillende acties uitvoeren, zoals het tonen van de locatie op een kaart of direct de navigatie opvragen.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu