Handig: in 4 stappen live je locatie delen in Google Maps

Lars Paijmans
6 januari 2018, 8:55
2 min leestijd
Handig: in 4 stappen live je locatie delen in Google Maps

Met elkaar afspreken is dankzij Google Maps locatie delen nu makkelijker dan ooit. In deze tip lees je alles over het live delen van je locatie via Googles kaarten-app.

Lees verder na de advertentie.

Live je Google Maps locatie delen

Weten of iemand onderweg is, met elkaar afspreken of checken of je kind veilig thuis is aangekomen; de functie ‘locatie delen’ komt op meerdere momenten goed van pas. Gelukkig maar dat Google het gemakkelijk heeft gemaakt om dit aan en uit te zetten. Houd er wel rekening mee dat je locatiedeling aan hebt staan, anders werkt de functie niet. Google Maps zal hiervoor toestemming vragen als je voor het eerst je locatie wil delen. Ook werkt het (nog) niet in de desktopversie, maar alleen op mobiel.

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw locatie live kunt delen. Zo kun je vanuit de app mensen uitnodigen of een link aanmaken om te delen. Zodra je de functie aanzet zien de uitgenodigden jouw foto in een cirkeltje verschijnen op de kaart. Ook zie je of je aan het lopen bent of in de auto zit.

Google Maps locatie delen

Je activeert de Google Maps locatie delen als volgt:

  1. Open Google Maps en tik op het menu-icoon in de linker bovenhoek;
  2. Kies ‘Deel Locatie’ en ‘Aan de slag’;
  3. Stel de tijd in hoe lang je locatie te zien is;
  4. Nodig mensen uit door op ‘Mensen Selecteren’ of ‘Bericht’ te tikken.

Je locatie wordt nu live gedeeld met de uitgenodigde personen. De functie uitzetten is heel gemakkelijk: zet de schakelaar onderin beeld simpelweg van blauw op grijs om je live locatie van de kaart te halen.

Door tegelijkertijd jouw locatie te delen met die van een vriend, is het gemakkelijk om ergens af te spreken. Je loopt simpelweg naar elkaar toe op de kaart en ziet precies hoelang het nog duurt tot de ander bij je is.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's