Twee manieren waarop Google Foto’s Portretfoto’s bewerken verbetert

Lars Paijmans
20 november 2018, 11:09
2 min leestijd
Twee manieren waarop Google Foto’s Portretfoto’s bewerken verbetert

Google Foto’s is vanaf vandaag een stuk beter geworden voor iPhones met de Portretfunctie. Ook kun je de kleuren van je kiekjes nu gemakkelijk bewerken via een nieuwe feature.

Lees verder na de advertentie.

Met Google Foto’s Portretfoto’s bewerken

Google Foto’s is al jaren een geduchte concurrent voor de standaard Foto’s-app die op iedere iPhone geïnstalleerd staat. Vandaag zet Google wederom een stap in de goede richting met een grote update, die twee gloednieuwe functies introduceert.

Allereerst kun je portretfoto’s nu vanuit Google Foto’s bewerken, zodat je het scherptediepte-effect naderhand nog kunt aanpassen. Met de Portretfunctie van de iPhone (die werkt op iPhones met een dubbele cameralens en de iPhone XR) kun je een foto maken waarbij de achtergrond vervaagt. Hierdoor valt het object of de persoon op de voorgrond extra goed op.

De nieuwste iPhones kunnen de intensiteit van deze vervaging vanuit de Camera- en Foto’s-app van Apple bijwerken. Met Google Foto’s doet Google iets soortgelijks, maar maakt dit ook mogelijk voor oudere iPhones dan de iPhone XS. Het werkt als volgt.

Zo bewerk je het scherptediepte-effect van een Google Foto’s portretfoto

  1. Open Google Foto’s en open een Portretfoto;
  2. Tik op het bewerk-icoontje;
  3. Tik de foto om een focuspunt te bepalen;
  4. Sla de foto op als je tevreden bent met het resultaat.

Google Foto’s is niet de enige app die een dergelijke functie introduceert. Ook de populaire app Halide kan iets soortgelijks.

Google Foto's scherptediepte

Pas de kleuren aan met Color Pop

Een andere leuke toevoeging aan Google Foto’s is de Color Pop-functie. Hiermee kun je dankzij object- en persoonsherkenning de achtergrond van een foto zwartwit maken, terwijl het onderwerp van je foto in kleur blijft.

Dat levert leuke effecten op waarmee je een simpele foto net iets specialer maakt. De functie werd soms al automatisch toegepast met de ingebouwde assistent van de app, maar met de update van vandaag kun je de functie ook handmatig toepassen.

Let op: om Color Pop te gebruiken moet de foto wel met de Portretstand gemaakt zijn. Anders verschijnt de optie niet tijdens het bewerken.

Color Pop gebruiken in Google Foto’s

  1. Open de Google Foto’s app en zoek een Portretfoto;
  2. Tik op het bewerk-icoontje;
  3. Kies ‘Fel Kleura..’ in de balk met beschikbare effecten;
  4. Stel de intensiteit in en sla de foto op.

Hoewel de functie nog niet perfect werkt, is de update van Google Foto’s een goede reden om wat vaker de Portretstand van je iPhone te gebruiken. De update is nu beschikbaar.

Lees ook: Dit zijn de mogelijkheden van Google Foto’s op iOS

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu