Google Chrome leeslijst: zo sla je artikelen offline op voor later

17 maart 2017, 14:07
1 min leestijd
Google Chrome leeslijst: zo sla je artikelen offline op voor later

Google Chrome-gebruikers hebben voortaan geen apps als Pocket meer nodig om artikelen offline te lezen. Een update heeft een fijne Google Chrome leeslijst toegevoegd aan de mobiele browser van Google.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Google Chrome leeslijst

Versie 57 van de Google Chrome iOS-app voegt een Leeslijst toe. Hier kun je artikelen en webpagina’s in opslaan, zodat je ze op een later moment kunt lezen. Omdat deze pagina’s lokaal opgeslagen worden op je iPhone of iPad, heb je geen internetverbinding nodig om ze op een later moment te openen.

Google Chrome leeslijst

Deze lees later functie van Chrome doet denken aan degene die al langer in Safari aanwezig is op de Mac en iOS. Gebruik je echter meerdere diensten van Google en is Chrome je favoriete browser, dan is dit een hele fijne functie om pagina’s te bewaren. Je opent de lijst als volgt. Controleer wel even of je versie 57.0 of hoger hebt geïnstalleerd.

Google Chrome leeslijst gebruiken

  1. Open een webpagina die je later wilt bekijken;
  2. Tik op de drie puntjes rechts naast de statusbalk;
  3. Selecteer het deelicoon links bovenin;
  4. Tik op ‘Later lezen’ in de onderste rij met icoontjes.

Gesynchroniseerd tussen iOS en macOS

Vervolgens kun je op de drie puntjes naast de statusbalk tikken om de leeslijst te openen. Zodra je er een nieuw artikel in opgeslagen hebt kleurt de naam blauw en zie je met een klein getalletje hoeveel pagina’s er opgeslagen zijn. Als je een artikel gelezen hebt wordt deze automatisch gegroepeerd bij andere gelezen artikelen. De lijst kun je snel opschonen door op ‘bewerken’ te tikken en Gelezen items verwijderen te kiezen. Webpagina’s die je op de Mac of iPhone opslaat, worden zowel in je Leeslijst op beide apparaten weergegeven.

Google Chrome

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu