Google Chrome leeslijst: zo sla je artikelen offline op voor later
Lars Paymans

Google Chrome-gebruikers hebben voortaan geen apps als Pocket meer nodig om artikelen offline te lezen. Een update heeft een fijne Google Chrome leeslijst toegevoegd aan de mobiele browser van Google.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt de Google Chrome leeslijst

Versie 57 van de Google Chrome iOS-app voegt een Leeslijst toe. Hier kun je artikelen en webpagina’s in opslaan, zodat je ze op een later moment kunt lezen. Omdat deze pagina’s lokaal opgeslagen worden op je iPhone of iPad, heb je geen internetverbinding nodig om ze op een later moment te openen.

Google Chrome leeslijst

Deze lees later functie van Chrome doet denken aan degene die al langer in Safari aanwezig is op de Mac en iOS. Gebruik je echter meerdere diensten van Google en is Chrome je favoriete browser, dan is dit een hele fijne functie om pagina’s te bewaren. Je opent de lijst als volgt. Controleer wel even of je versie 57.0 of hoger hebt geïnstalleerd.

Google Chrome leeslijst gebruiken

  1. Open een webpagina die je later wilt bekijken;
  2. Tik op de drie puntjes rechts naast de statusbalk;
  3. Selecteer het deelicoon links bovenin;
  4. Tik op ‘Later lezen’ in de onderste rij met icoontjes.

Gesynchroniseerd tussen iOS en macOS

Vervolgens kun je op de drie puntjes naast de statusbalk tikken om de leeslijst te openen. Zodra je er een nieuw artikel in opgeslagen hebt kleurt de naam blauw en zie je met een klein getalletje hoeveel pagina’s er opgeslagen zijn. Als je een artikel gelezen hebt wordt deze automatisch gegroepeerd bij andere gelezen artikelen. De lijst kun je snel opschonen door op ‘bewerken’ te tikken en Gelezen items verwijderen te kiezen. Webpagina’s die je op de Mac of iPhone opslaat, worden zowel in je Leeslijst op beide apparaten weergegeven.

Chrome - webbrowser van Google

Google LLC

6,6 (1453 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.