Zo gebruik je de Google Assistent via Siri Shortcuts voor Spotify en meer

Lars Paijmans
21 november 2018, 11:03
2 min leestijd
Zo gebruik je de Google Assistent via Siri Shortcuts voor Spotify en meer

Google doet zijn best om de restricties van Apple te omzeilen, en maakt de Google Assistant op iOS een stuk nuttiger dankzij Siri Shortcuts. ‘Hé Siri, OK Google!’

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent Siri Shortcuts nu beschikbaar

Nu de Google Assistent sinds dit jaar Nederlands spreekt en op iOS beschikbaar is, heeft Apple er een geduchte concurrent bij. Vandaag voert Google de strijd op door Siri Shortcuts toe te voegen, waarmee je met een beetje werk de Assistent een stuk beter met Siri laat samenwerken. Op die manier kun je met een omweg bijvoorbeeld Spotify toch met Siri laten samenwerken, en hoef je niet steeds handmatig de Google Assistent-app te openen om er iets tegen te zeggen.

Google Assistent Siri Shortcuts

In feite zorg je er dankzij de Google Assistent Siri Shortcuts-ondersteuning voor dat je Siri als springplank gebruikt, om net zoals op een Android-toestel direct tegen de Google Assistent te praten.

Om te laten zien hoe dit werkt, gebruiken we het volgende voorbeeld. Als voorbeeld wil ik dat Siri mijn afspeellijst op Spotify opent die ik in de auto altijd luister. Omdat Siri geen Spotify ondersteunt, was dit tot nu toe onmogelijk. Met de Google Assistant lukt het als volgt.

Google Assistent Siri Shortcuts

Zo kun je Google Assistent Siri Shortcuts toevoegen

  1. Open De Google Assistent-app;
  2. Spreek een spraakopdracht in of vul hem in met het toetsenbord. In dit geval is het ‘Speel Lars Autolijst op Spotify’;
  3. Nadat de Assistent het goede resultaat heeft gegeven, sluit je de Google Assistent-app weer af;
  4. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Siri en Zoeken’;
  5. Onder het kopje ‘Voorgestelde opdrachten’ zie je nu de Google Assistent-opdracht staan van stap twee;
  6. Tik op het plusje en spreek een zin in waar Siri op moet reageren.

De volgende keer als je nu ‘Hé Siri speel Lars Autolijst op Spotify’ zegt, opent Siri eerst de Google Assistent, die vervolgens Spotify en de correcte afspeellijst opent.

Zo maak je Siri een stuk nuttiger

Bovenstaande stappen kun je iedere keer opnieuw gebruiken voor het toevoegen van nieuwe Shortcuts voor de Google Assistent. Gebruik je bijvoorbeeld geen HomeKit maar de Smart Home-app van Google? Dan kun je op deze manier ook al je routines aan Siri toevoegen. Het kost wat werk, maar tot Apple Siri volledig opent voor ontwikkelaars is dit de beste en enige manier.

Wil je meer weten over Siri Shortcuts? Check dan ook zeker even ons onderstaande overzicht met een aantal handige voorbeelden die je direct kunt downloaden en gebruiken.

Lees ook: Laat je inspireren voor Siri Shortcuts met deze 6 voorbeelden

De Google Assistent

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu