Tip: zo stop en verwijder je vervelende Google Agenda-spam

28 augustus 2019, 11:04
2 min leestijd
Tip: zo stop en verwijder je vervelende Google Agenda-spam

Zie je de laatste tijd ook steeds vaker neppe afspraken en vervelende spam in de Google Agenda-app op je iOS-apparaat? Dit kun je oplossen door de stappen in deze tip te volgen.

Lees verder na de advertentie.

Zo voorkom je Google Agenda-spam

De afgelopen weken verschijnen steeds vaker gekke afspraken in de agenda’s van Google Agenda-gebruikers. Je hoeft niet bang te zijn dat je account opeens is gehackt, maar de zwakke plek in Google Agenda is wel behoorlijk vervelend. Vaak zie je plotseling afspraken in je agenda opduiken van mensen die je niet kent, die vervolgens gekoppeld zijn aan een phishinglink.

google agenda spam

Het blijkt dat spammers een zwakke plek in de koppeling tussen Gmail en Google Agenda hebben ontdekt, waardoor ze via een mailtje met een uitnodiging automatisch een spamafspraak in je agenda kunnen plaatsen. Ook als zo’n mail in je spam terecht komt, verschijnt ‘ie in je kalender.

Voor iOS-gebruikers is dit ook vervelend, omdat het mogelijk is om Google Agenda te koppelen met Apples Agenda-app, die standaard op alle iPhones en iPad staat. De nepafspraken kunnen daardoor ook in de Google Agenda-app op je iOS-apparaat verschijnen.

Zo kun je de Google Agenda-spam voorkomen

Gelukkig is er een manier om de spam te stoppen en verwijderen. Volg daarvoor de stappen hieronder.

  1. Open Google Agenda in de browser op Mac of pc (gebruik dus niet de mobiele app);
  2. Klik op het tandwieltje rechtsboven om het menu te openen en kies voor ‘Instellingen’;
  3. Kies links voor ‘Afspraakinstellingen’;
  4. Hier zie je de optie ‘Uitnodigingen automatisch toevoegen’. De functie staat waarschijnlijk bij je ingeschakeld, maar kun je uitzetten door te kiezen voor ‘Nee, alleen uitnodigingen weergeven waarop ik heb gereageerd’;
  5. Ga vervolgens in het linkermenu naar ‘Afspraken uit Gmail’ en zet het vinkje bij ‘Afspraken uit Gmail automatisch toevoegen aan mijn agenda’ uit.
google agenda spam

Wil je terugkerende spamafspraken die al in je agenda staan direct verwijderen? Ga dan opnieuw naar de Google Agenda-website en open de instellingen. Daar dien je vervolgens de optie ‘Geweigerde afspraken weergeven’ uitschakelen. Heb je dit gedaan, dan zie je geen vervelende spamafspraken meer in je agenda staan.

Ook interessant: De 6 beste agenda-apps voor werk, school en studie

Bron afbeelding: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu