Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Veiliger inloggen op iOS met een Android-toestel: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
13 juni 2019, 8:56
2 min leestijd
Veiliger inloggen op iOS met een Android-toestel: zo werkt het

Heb jij een iPad (of iPhone) en een Android-smartphone? Dan kun je vanaf nu een stuk veiliger inloggen bij Gmail, Drive en andere Google-diensten. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Google 2FA gebruiken op iOS: veiliger inloggen in 5 stappen

Afgelopen april kondigde Google Smart Lock aan, een techniek waardoor inloggen bij Google-diensten – zoals Gmail, Drive en YouTube – veiliger wordt. Je vult namelijk niet alleen een wachtwoord in, maar moet ook op je Android-telefoon bevestigen dat je daadwerkelijk wil aanmelden. Deze vorm van inloggen staat bekend als tweestapsverificatie, of 2FA.

Google Smart Lock voor iOS

Dit is een lang woord, maar het zorgt ervoor dat een kwaadwillende minder makkelijk bij jouw gegevens kan. In eerste instantie werkte de nieuwe inlogmethode alleen op Windows 10, Chrome OS en macOS, maar vanaf vandaag komt daar iOS bij. Dat betekent dat je voortaan ook kunt inloggen met je iPhone en iPad.

Google 2FA voor iOS werkt zo:

  1. Zorg ervoor dat je op Android-smartphone bent ingelogd op je Google-account;
  2. Ga op je computer naar de Google-website en zet ‘Authenticatie in twee stappen’ aan;
  3. Scrol naar beneden, voeg een beveiligingssleutel toe en kies je Android-smartphone uit de lijst met toestellen;
  4. Zorg ervoor dat je op je iPhone of iPad bent ingelogd op je Google-account, of voeg deze in de instellingen onder ‘Wachtwoorden en accounts’ toe als je dat nog niet hebt gedaan;
  5. Zet bluetooth op je iOS- en Android-device aan.

Wanneer je voortaan op je iPhone of iPad op je Google-account inlogt, krijg je een melding op je Android-smartphone. Druk vervolgens op de blauwe knop om te bevestigen dat jij wil aanmelden, of houd de volumeknop ingedrukt. Bovendien krijg je voortaan een e-mail zodra er is ingelogd bij een Google-dienst. Op die manier kun je controleren dat je niet stiekem bent gehackt.

Veilig online

Google is van plan om deze nieuwe vorm van beveiliging in de toekomst naar meer apps te brengen. De aankondiging van het nieuws is opvallend, omdat Apples nieuwe manier van inloggen, Sign in with Apple, ook een stuk veiliger is dan alleen een goed wachtwoord invoeren. Wil je meer weten over online veiligheid? Lees dan alles over tweestapsverificatie, of bekijk de tips hieronder om je Apple-apparaten te beveiligen.

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu