De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Gesprekken beveiligen: zo zijn je berichten in WhatsApp écht beschermd

Yannick Chalkiopoulos
22 mei 2023, 13:24
3 min leestijd
Gesprekken beveiligen: zo zijn je berichten in WhatsApp écht beschermd

Verstuur jij wel eens appjes die je liever privé wilt houden? Dan is er goed nieuws, want met deze nieuwe functie kan je losse gesprekken beveiligen in WhatsApp.

Lees verder na de advertentie.

Losse gesprekken beveiligen in WhatsApp

WhatsApp heeft een nieuwe functie geïntroduceerd, waarmee het mogelijk is om individuele gesprekken te vergrendelen. Eerder kon de gehele app al beveiligd worden met Face ID, maar daar komt nu dus een optie bij. Je hoeft dan niet meer de complete app achter Face ID te zetten, maar je hebt dan de optie om losse gesprekken te beveiligen in WhatsApp.

Lees ook: WhatsApp op twee telefoons gebruiken – het kan nu eindelijk

Beveiligde gesprekken worden na de update in een aparte, vergrendelde lijst gezet. Deze lijst is alleen te openen door Face ID of Touch ID te gebruiken. Super handig dus, want zo weet je zeker dat een privégesprek niet zomaar gelezen kan worden. Wil jij je gesprekken ook goed beveiligen in WhatsApp? Hoe je dat doet lees je hieronder.

whatsapp beveiligen gesprekken met Face ID

Zo vergrendel je chats in WhatsApp

Het vergrendelen van chats in WhatsApp gebeurt in een paar simpele stappen. Om gesprekken te beveiligen wordt Face ID of Touch ID gebruikt. Lukt het je niet om de lijst te ontgrendelen? Dan vraagt WhatsApp na een aantal pogingen om de toegangscode van je iPhone. Het is (nog) niet mogelijk om een aparte code voor WhatsApp aan te maken.

Het beveiligen van je gesprekken in WhatsApp gaat als volgt:

Gesprekken beveiligen in WhatsApp

  1. Open WhatsApp;

  2. Ga naar het gesprek dat je wilt vergrendelen;

  3. Tik op de contactnaam boven in de chat;

  4. Kies voor ‘Chatvergrendeling’;

  5. Schakel ‘Vergrendel deze chat met Face ID’ in.

Gesprekken die beveiligd zijn met Face ID worden verplaatst naar een aparte lijst, waarin je alle vergrendelde chats terugvindt. Die lijst staat boven de gearchiveerde chats. Van de beveiligde gesprekken krijg je wel een melding, maar de inhoud daarvan wordt verborgen. Zo weet je zeker dat je appjes privé blijven.

Belangrijk detail: WhatsApp heeft de nieuwe beveiligingsfunctie voor nu alleen nog naar de app gebracht. Bij gekoppelde apparaten werkt de functie nog niet. Een vergrendeld gesprek op je iPhone is straks dus nog steeds zonder Face ID te lezen via bijvoorbeeld WhatsApp Web. Het bedrijf werkt nog aan een functie waarmee gesprekken ook op gekoppelde apparaten beveiligd kunnen worden.

whatsapp beveiligen gesprekken met Face ID

Meer nieuwe functies komen naar WhatsApp

Het beveiligen van gesprekken komt naar je iPhone met de nieuwste WhatsApp-update. Deze is inmiddels gelanceerd, dus de nieuwe beveiligingsfunctie is voor iedereen beschikbaar. Heb je de optie nog niet? Doorgaans worden nieuwe functies na een update binnen een paar weken naar alle gebruikers gebracht. Check voor de zekerheid ook nog even of je WhatsApp wel hebt geüpdatet. Het kan dus zijn dat je nog eventjes geduld moet hebben.

Lees ook: WhatsApp vervangt alle huidige emoji’s voor nieuwe animaties

Tips voor WhatsApp

Wil je meer tips voor WhatsApp? Eerder legden we uit hoe je al verzonden berichten bewerkt op WhatsApp en welke nieuwe functie videobellen op WhatsApp veel beter maakt. Wil je online zijn op WhatsApp zonder dat iemand het doorheeft? Lees dan hier hoe je jouw online status uitzet terwijl je op WhatsApp bent

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu