Tip: Zo ga je met één tik naar de onderkant van je fotorol

Michel van 't Klaphek
23 maart 2018, 11:12
1 min leestijd
Tip: Zo ga je met één tik naar de onderkant van je fotorol

Het is mogelijk om met één handeling direct naar de laatste bestanden in de Foto’s-app te gaan. Ook omgekeerd kun je direct van de nieuwste, naar oudste foto’s. Wij leggen uit hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Fotorol-ordening: direct naar de oudste, of nieuwste foto’s

Na lang scrollen door je fotorol heb je eindelijk dat vakantiekiekje uit 2007 gevonden. Jammerlijk genoeg duurt omlaag scrollen behoorlijk lang. Gelukkig is er een manier waardoor je met één druk op de knop weer onderaan de camerarol uitkomt.

Dit doe je door op de knop Foto’s te drukken, in het scherm linksonder. Hierdoor ga je direct weer naar de onderkant van je fotorol. Dit is handig aangezien je op deze manier een hoop scrollen, en daarmee tijd, bespaart. Je foto’s worden namelijk standaard gerangschikt op datum, van oud naar nieuw. Na verloop van tijd bouw je een aardige collectie op, waardoor het eventjes kan duren voor je bij de foto bent die je wilt hebben.

Fotorol-ordening

Hetzelfde principe gaat op voor de andere tabbladen in de app. Druk je binnen een op thema gerangschikt album – bijvoorbeeld een recente vakantie – op de knop, dan wordt je weer naar het bovenliggende menu gestuurd waarin alle albums getoond worden.

Lees ook: 6 slimme verbeteringen in de Foto’s-app van iOS 11

Bij de Terugblikken- en Gedeeld-tabbladen werkt het trucje ook, hetzij op een iets andere manier. Deze tabbladen tonen namelijk standaard als eerst de nieuwste foto’s. Wanneer je zodoende op de knop onderin drukt, ga je naar de oudste bestanden in de fotorol.

Op zoek naar meer tips? Check de iPhone-tippagina, download de iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bron afbeelding: iDownloadBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu