Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Tip: Zo deel je met Instagram een foto uit het overzicht als verhaal

18 mei 2018, 11:06
2 min leestijd
Tip: Zo deel je met Instagram een foto uit het overzicht als verhaal

Het is eindelijk mogelijk om een foto of video uit het overzicht van Instagram te delen op Instagram Verhalen. Zo werkt dat en dit zijn de regels.

Lees verder na de advertentie.

Foto uit het overzicht delen op Instagram Verhalen

Binnen Instagram bestonden het overzicht en Verhalen voorheen als losse entiteiten. Wilden gebruikers op Verhalen een foto uit het overzicht laten zien, dan moesten ze een screenshot van het scherm maken en deze plaatsen. Dat is niet meer nodig, want je kunt voortaan heel makkelijk een gepubliceerde foto of video als verhaal met je volgers delen. Doorloop daarvoor de volgende stappen:

  1. Tik onder de foto of video die je wil delen op het icoontje dat lijkt op een kruising tussen een pijltje en een papieren vliegtuigje;
  2. Kies voor ‘Bericht toevoegen aan je verhaal’;
  3. Je krijgt de kans om de afbeelding te draaien, zoomen en om er stickers op te plaatsen zoals bij een normaal verhaal;
  4. Druk op ‘Je verhaal’ om het verhaal te publiceren.

Bij elk bericht dat je op deze manier deelt wordt in het verhaal de naam van de originele plaatser vermeldt. Je volgers kunnen daarop tikken om naar het originele bericht te gaan.

Werkt niet met iedereen

Werkt het toch niet? Dat kan. Het op deze manier delen van berichten werkt alleen als de persoon een openbaar account heeft en toestaat om deze berichten te delen.

Zorg dat anderen jouw berichten niet kunnen delen

Je kunt er ook voor zorgen dat anderen jouw berichten op deze manier niet kunnen delen. Daarvoor doorloop je de volgende stappen:

  1. Ga naar je profiel;
  2. Tik op het tandwieltje;
  3. Scrol omlaag en vind onder het kopje ‘Privacy en beveiliging’ de optie ‘Opnieuw delen in Stories toestaan’;
  4. Tik daarop en haal het schakelaartje over zodat deze niet meer blauw is.

Instagram downloaden

Deze nieuwe functie wordt nu uitgerold. Werkt het nog niet bij jou? Wacht dan enkele dagen en probeer het opnieuw. De nieuwste versie van de app download je via onderstaande knop in de App Store.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Check de nieuwe emojislider

Heb je de nieuwe emojislider voor Instagram Verhalen al geprobeerd? Deze kun je goed gebruiken bij het plaatsen van een bericht uit het overzicht, om aan je volgers te vragen wat ze er van vinden. Zo gebruik je de Instagram emojislider.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu