De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

In 4 stappen werken met extensies in de standaard Foto’s-app

Wouter Nijsen
19 februari 2015, 19:09
2 min leestijd
In 4 stappen werken met extensies in de standaard Foto’s-app

Sinds iOS 8 is het mogelijk om foto’s vanuit de standaard Foto’s-app met de functies van andere applicaties te bewerken. In deze tip laten we zien je dit precies doet.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je foto-app extensies in iOS 8

foto-app extensies

De standaard Foto’s-app heeft in de loop der jaren steeds meer functies gekregen, maar is nog steeds een stuk minder veelzijdig dan andere applicaties. Gelukkig is hier iets aan te doen door foto-app extensies te gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat al je foto-apps vanuit één plaats te benaderen zijn. Erg handig!

Na het downloaden van een foto-app, zoals ProCam 2, is het in principe niet meer nodig om deze nog apart te openen. iOS 8 kan de features van de betreffende applicatie namelijk overhevelen naar de standaard Foto’s-app. Door de onderstaande 4 stappen te doorlopen, weet je precies hoe dit in z’n werk gaat.

  1. Open de Foto’s-app op je iOS-toestel en kies een afbeelding uit;
  2. Heb je een foto gevonden, tik dan rechtsboven op ‘Wijzig’;
  3. Druk vervolgens op het knopje linksboven om het menu te openen;
  4. Tik op ‘Meer’ en activeer de applicatie(s) die je wil gebruiken.

Wanneer je vervolgens op het icoontje van de betreffende app tikt, begin je gelijk met het bewerken van je foto. Deze functie van iOS 8 werkt verassend goed, dus het is opvallend dat Apple de optie zo heeft weggestopt. Gelukkig weet je na het doorlopen van de stappen wel waar ‘ie precies te vinden is.

Het is verder belangrijk te weten dat niet alle foto-apps uit de App Store beschikken over een extensie voor iOS 8. Op het moment van schrijven hebben gelukkig de meest populaire camera-apps wél zo’n extensie. Voorbeelden hiervan zijn ProCam 2, Camera+, Litely, Afterlight en Fragment.

→ Op zoek naar meer handige trucs? Check dan ons overzicht met iOS 8 tips.

Het laatste nieuws over iOS8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu