Met deze 6 Fortnite-tips haal je zo Victory Royale

23 maart 2018, 16:55
5 min leestijd
Met deze 6 Fortnite-tips haal je zo Victory Royale

Fortnite is best een chaotische game, dus een beetje wegwijs kun je wel gebruiken. Met onze Fortnite-tips spring je vol zelfvertrouwen uit de Battle Bus.

Lees verder na de advertentie.

Victory Royale met onze 6 Fortnite-tips

Het is tijd voor Battle Royale op je iPhone. Met Fortnite spring met je met 99 andere spelers uit een vliegende bus en moet je overleven terwijl de speelruimte steeds kleiner wordt. Op het eiland kom je allerlei wapens en items tegen, is het mogelijk om huizen te bouwen en word je van alle kanten beschoten. Snap je niet helemaal wat er gebeurt? Geen nood, want met deze tips komt het helemaal goed.

1. Kies de juiste plek om te landen

Spring je uit de Battle Bus, dan kun je nog een heel eind zweven. Gebruik die ruimte om een plekje uit te zoeken waar weinig andere spelers droppen. Dat betekent meestal dat je zo ver mogelijk van de bus probeert te raken en niet voor de grote locaties kiest. Op deze manier heb je de ruimte om rustig items te verzamelen en eventueel te bouwen.

Het nadeel van zo ver mogelijk droppen, is dat andere spelers een voorsprong hebben. Die hebben de grond namelijk eerder bereikt en hebben zo meer tijd gehad om goede wapens te verzamelen en een fort te bouwen.

Fortnite-tips

Ga je telkens dood als je andere spelers treft? Dan is het slim om enkele potjes juist een grote locatie dichtbij de bus te kiezen. Op deze manier loop je anderen razendsnel tegen het lijf en kun je oefenen met het maken van kills.

2. Verzamel materialen en bouw

Een belangrijk onderdeel van Fortnite is bouwen. Voordat je kunt bouwen, moet je eerst resources verzamelen zoals hout en metaal. Dat doe je door dingen in je omgeving te slopen met je pickaxe.

Vervolgens druk je op de bouwknop om snel wat muren, daken enzovoort te plaatsen. Bijvoorbeeld om een fort te bouwen waar jij je schuil gaat houden. Je kunt deze functie ook gebruiken om jezelf te beschermen als de kogels om je oren vliegen. Alsof je een houten schild plaatst. Bouw ook trappen om op plekken te komen waar je anders niet bij kunt en klim hoger dan de rest voor een tactisch voordeel.

Vergeet ook niet dat je de pickaxe kunt gebruiken om plekken te bereiken waar je anders niet bij komt door muurtjes te slopen.

3. Let op de storm

De blauwe cirkel om het speelveld heen is een storm die steeds kleiner wordt. Je wil daar niet in terecht komen, want dan ben je zo dood. Zorg tijdens het spelen er daarom altijd voor dat je via de kaart jouw positie in verhouding met de storm in de gaten houdt, zodat je altijd op tijd in de witte cirkel bent.

Een slimme strategie is om constant aan de rand van de cirkel te blijven, zodat je niet van alle kanten aangevallen wordt, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist in het midden te blijven om daar je tegenstanders af te wachten.

Fortnite-tips

4. Maakt zo min mogelijk geluid

Bij Fortnite op iOS kan elke speler heel duidelijk zien waar geluid vandaan komt. Daarom is het belangrijker dan ooit om zo weinig mogelijk geluid te maken als je in de buurt bent van andere spelers. Dat betekent dat je beter kunt hurken of lopen in plaats van rennen en niet zomaar met je pickaxe moet gaan hakken.

Het helpt daarnaast ook om onzichtbaar te blijven. Dus loop zo min mogelijk door open vlaktes, maar schuil achter bomen en andere objecten.

5. Schiet niet iedereen neer

Zie je een andere speler? Ren er dan niet direct op af om te schieten, want het is meestal slimmer om die speler te ontwijken. Hoewel die andere speler wellicht toffe loot heeft, is elke confrontatie een groot risico. Je doel is niet om zoveel mogelijk kills te maken, maar om te overleven en als laatste over te blijven. Ga je telkens de confrontatie aan, dan is de kans groot dat het een keer mis gaat.

Heb je wel iemand neergeschoten? Ren dan niet direct naar de loot toe. Kijk eerst goed om je heen om te zien of er nog andere spelers zijn. Je bent namelijk zeer kwetsbaar tijdens het looten.

fortnite preview

6. Gebruik alle items

In de wereld van Fortnite kom je allerlei items tegen: maak daar gebruik van. Kies allereerst het juiste wapen voor het juiste moment. Een shotgun is bijvoorbeeld fijn voor dichtbij, maar kun je weinig mee als een vijand je vanaf een afstandje bestookt. Drink daarnaast schilddrankjes direct na het oppakken, gebruik medische items als je gewond bent en leg vallen neer.

Let ook op de kleur van de wapens. Je hebt maar beperkte ruimte in je inventory. Grijze wapens zijn niet zo bijzonder, groene wapens zijn iets zeldzamer, blauwe wapens zijn zeldzaam, paarse wapens zijn epic en oranje wapens zijn legendary. Let dus zowel op het type als de kleur van het wapen in je arsenaal zodat je op elke situatie bent voorbereid.

Heb je zelf nog tips? Laat ze vooral weten in de reacties onder dit artikel, want misschien heeft iemand er wat aan!

→ Download Fortnite in de App Store (gratis)

Fortnite

Epic Games

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Meer games

Heb je nog geen invite voor Fortnite? Er zijn gelukkig genoeg andere games te spelen. Elke maand zetten we de vijf beste nieuwe games op een rijtje. Heb je de beste games van januari en de beste games van februari al gezien? Lees ook onze PUBG Mobile review, de andere grote Battle Royale-game voor je iPhone.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu