Formule 1 op tv kijken met je iPhone: zo doe je dat

11 december 2021, 10:03
2 min leestijd
Formule 1 op tv kijken met je iPhone: zo doe je dat

Morgen vindt de climax van het Formule 1-seizoen plaats. Wint ‘onze’ Max Verstappen de wereldtitel of wordt het toch weer Hamilton? Je kunt Formule 1 kijken via AirPlay en dus wedstrijden vanaf iPhone of iPad naar je televisie streamen. Zo doe je dat.

Lees verder na de advertentie.

Formule 1 via AirPlay kijken

Formule 1 kijk je in Nederland momenteel via Ziggo (vanaf volgend seizoen heeft Viaplay de rechten) of via de officiële F1 TV-app. Met die laatste kun je niet alleen de races kijken, maar bijvoorbeeld ook de trainingen volgen. Extra tof is dat je de wedstrijden kunt streamen naar je tv.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de officiële F1 TV-app, een Apple-apparaat en een tv met AirPlay. Check? Zo kijk je wedstrijden op het grote scherm:

  1. Open de F1 TV-app op je iPhone of iPad;

  2. Ga naar de wedstrijd en kies welk camerastandpunt je wil bekijken;

  3. Tik op het cast-icoon rechtsboven in beeld om de race naar je televisie te sturen;

  4. Voilà, nu kun je genieten van de F1 op je tv.

Formule 1 kijken

De kwaliteit van de streams is alleraardigst. Je kijkt de races in full-hd met maximaal 50 frames per seconde. Vroeger was dit slechts 25 fps, waardoor het beeld er minder vloeiend uitzag.

Sinds kort is er overigens een officiële F1 TV-app voor de Apple TV. Als je zo’n apparaatje hebt staan, hoef je niet meer te casten, maar ook zonder kun je de wedstrijden dus gewoon naar je tv AirPlayen. Heb je een Chromecast in huis? Lees dan op onze zustersite Android Planet hoe je Formule 1 kunt livestreamen.

Ook interessant: Formule 1 kijken op je Chromecast: zo doe je dat

Gratis (nog even) voor Ziggo Sport Totaal-abonnees

Om Formule 1 via je iPhone te kijken heb je een abonnement op F1 TV Pro nodig. Met dit betaalde pakket kun je live wedstrijden kijken, krijg je toegang tot alle onboard-camera’s van wagens en is het mogelijk om de F2, F3 en Porsche Supercup te kijken. F1 TV Pro kost 7,99 euro per maand, of 64,99 euro per jaar.

Heb je een abonnement op Ziggo Sport Totaal, dan krijg je F1 TV Pro er nog heel even gratis bij. Ziggo-klanten zonder het sportpakket moeten alsnog los betalen voor de officiële Formule 1-app. Vanaf volgend seizoen verliest Ziggo zoals gezegd de rechten. Het is dan wel nog steeds mogelijk om een F1 TV Pro-abonnement af te sluiten.

F1 TV

Formula One Digital Media Limited

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Apple:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu