Jailbreak-app Forcy maakt 3D Touch op oudere iPhones mogelijk

Gijs Ettes
16 oktober 2015, 12:28
1 min leestijd
Jailbreak-app Forcy maakt 3D Touch op oudere iPhones mogelijk

De tool om een iOS 9 jailbreak uit te voeren is sinds kort beschikbaar en opent de deuren voor allerhande mogelijkheden en het downloaden van apps buiten de App Store om. Met de app Forcy, die gratis beschikbaar is in Cydia, maak je 3D Touch beschikbaar op oudere iPhones.

Lees verder na de advertentie.

Zo krijg je 3D Touch op oudere iPhones

3D Touch is één van de onderscheidende features van de iPhone 6S (Plus) en laat je door harder of zachter op het scherm te drukken specifieke functies oproepen. Zo kun je bij apps bepaalde snelmenu’s openen om bijvoorbeeld direct een selfie te schieten of je status op Facebook te delen. Daarnaast kun je met 3D Touch voorvertoningen van links in Safari en berichten in Mail krijgen, zonder de huidige pagina te verlaten. Lees er meer over in ons artikel 9 toffe toepassingen van 3D Touch op de iPhone 6S.

https://www.youtube.com/watch?v=kgeIUdZVrcw

Dankzij Forcy is een gedeelte van de mogelijkheden van 3D Touch ook op oudere iPhones te gebruiken, mits die draaien op een gejailbreakte versie van iOS 9. Helaas kun je nog niet gebruikmaken van Peek & Pop om een preview van berichten en links te krijgen, maar het is wel mogelijk om de snelmenu’s voor apps weer te geven.

Deze verschijnen als je na installatie van Forcy omhoog veegt op een app-icoon. Op de iPhone 6S en 6S Plus moet je hiervoor harder op het scherm drukken, maar oudere iPhones hebben natuurlijk niet de beschikking over een drukgevoelig scherm. Forcy is als gezegd gratis in Cydia beschikbaar. Deze alternatieve app-winkel verschijnt nadat je je iOS-toestel hebt gejailbreakt.

Tool om iOS 9 te jailbreaken nu te downloaden

Via: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu