Zo schakel je automatisch afspelende video’s in Facebook uit

Gijs Ettes
26 januari 2015, 14:11
1 min leestijd
Zo schakel je automatisch afspelende video’s in Facebook uit

Sinds medio vorig jaar starten video’s in de Facebook-app voor iOS automatisch als je erlangs scrolt in je timeline. Dat ze automatisch afspelen kan handig zijn, maar heb je een krappe databundel, dan kunnen de verloren MB’s ongunstig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Automatisch afspelende Facebook-video’s

Vanuit de instellingen van de Facebook-app is het gelukkig mogelijk om het automatisch afspelen van Facebook-video’s uit te schakelen. Op die manier worden er niet ongewenst MB’s van je databundel afgesnoept. Daarnaast is het mogelijk om video’s alleen automatisch af te laten spelen als je bent verbonden met een wifi-netwerk. De instellingen hiervoor vind je door de stappen hieronder te doorlopen:

  1. Start de Facebook-app en klik op de menuknop rechtsonder;
  2. Scrol naar beneden en ga naar ‘Instellingen > Video’s en foto’s’;
  3. Druk op ‘Automatisch afspelen’ tik in het scherm dat volgt op het schuifje;
  4. Wil je dat de Facebook-video’s alleen afspelen als je verbonden bent met wifi, selecteer dan ‘Alleen Wi-Fi gebruiken’

Zoals je ziet in het instellingenvenster van Facebook kun je ook meldingen en geluiden voor de app beheren. Daarnaast bepaal je onder ‘Privacy’ wie je updates mag zien en wie contact met je mag opnemen. Onder ‘Beveiligingsinstellingen’ kun je meldingen inschakelen voor wanneer iemand probeert in te loggen op je account vanaf een nieuw apparaat of vanuit een nieuwe browser. Tot slot kun je vanuit dit menu app-wachtwoorden instellen.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu