Zo speel je Facebook-video’s af op je Chromecast of Apple TV

14 oktober 2016, 9:14
2 min leestijd
Zo speel je Facebook-video’s af op je Chromecast of Apple TV

Als je graag video’s bekijkt via Facebook, kun je deze vanaf nu bekijken op een groter scherm. In dit artikel leggen we uit hoe je een Facebook-video Apple TV of Chromecast stream tot stand brengt.

Lees verder na de advertentie.

Zo stream je Facebook-video’s naar een Apple TV of Chromecast

Iedere dag worden er meer dan honderd miljoen uren aan video afgespeeld op Facebook. Hoog tijd dus om dit platform wat verder uit te breiden. Zolang je de Facebook iOS-app op je iPhone hebt staan en een Chromecast of Apple TV met je TV gekoppeld hebt, kun je nu al je video’s naar het grote scherm streamen. Zo werkt het.

  1. Zoek een video in de Facebook-app die je op je Apple TV of Chromecast af wil spelen;
  2. Druk op het TV-icoontje in de rechter bovenhoek van de video;
  3. Kies het apparaat waar je naar wil streamen;
  4. De video wordt nu afgespeeld op je tv.

Het handige hiervan is dat je op je iPhone gewoon door je tijdlijn kunt blijven scrollen, terwijl de video gewoon blijft draaien op je televisiescherm. Naast het streamen van normale video’s worden ook Facebook Live streams ondersteund. Hierbij worden ook nieuwe reacties en likes op het scherm weergeven. Hierdoor kun je een livestream op tv kijken, terwijl je iPhone of iPad gebruikt kan worden om een reactie te typen.

Facebook zet in op video’s

Het streamen van Facebook video’s naar je tv is de zoveelste poging van het sociale netwerk om het bekijken van video’s aan te moedigen. Dat moet ook wel, want YouTube zet alles op alles om het delen van filmpjes binnen het YouTube-ecosysteem te laten houden. Hierdoor ziet Facebook het aantal gedeelde YouTube-video’s gestaag teruglopen. Hierdoor wordt de eigen videospeler van het netwerk alleen maar belangrijker.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu