De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Tip: Zet mensen of pagina’s op Facebook een maand lang op mute

Rutger Otto
16 december 2017, 13:36
2 min leestijd
Tip: Zet mensen of pagina’s op Facebook een maand lang op mute

Facebook brengt een nieuwe Snooze-functie uit. In dit artikel leggen we uit hoe je iemand voor 30 dagen ‘snoozet’, zodat hun berichten niet in jouw nieuwsoverzicht komen te staan.

Lees verder na de advertentie.

30 dagen stilte

Met de nieuwe functie wil Facebook zijn gebruikers meer controle geven over wat zij te zien krijgen. “Snooze biedt mensen de mogelijkheid om een ander persoon, pagina of groep tijdelijk niet te volgen”, schrijft een productmanager van Facebook in een bericht. “Zie je teveel foto’s van de nieuwe kat van je oom? Je bent niet de enige. We hebben van veel gebruikers gehoord dat ze meer invloed willen hebben op wat er in hun nieuwsfeed verschijnt.”

Door gebruik te maken van de Snooze-functie, hoef je een ander niet meteen permanent te ontvrienden. Je geeft slechts aan hun berichten een bepaalde tijd niet te willen zien. De ander krijgt geen melding als degene wordt gesnoozed. Als de periode bijna om is, krijg je zelf een melding zodat je weet dat er weer berichten in het overzicht komen te staan. Ook is het mogelijk om voor het einde van de 30 dagen weer berichten toe te laten.

Facebook

Iemand op Facebook Snoozen

Om iemand voor een maandje te snoozen doe je het volgende:

  1. Open de Facebook-app;
  2. Kom je iets in het overzicht tegen dat je niet meer wilt zien, tik op de drie puntjes rechtsboven de geplaatste post;
  3. Tik dan op de functie om iemand 30 dagen te snoozen.

Niet meer volgen

Het is goed mogelijk dat je de functie op dit moment nog niet ziet staan. Facebook is net begonnen met de uitrol van deze mogelijkheid en het bedrijf zegt dat het in de komende week voor iedereen beschikbaar wordt.

Naast tijdelijk snoozen is het op Facebook al langer mogelijk om iemand voor onbepaalde tijd te muten. Dat kan via de Facebook-pagina van die persoon. Onder de profielfoto tik je op ‘volgend’ om diegene niet meer te volgen. Handig als je vervelende familieleden wilt vermijden, maar ze niet wil ontvrienden. Ook dit kun je altijd op dezelfde manier ongedaan maken.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu