Zo versleutel je Facebook Messenger-gesprekken met end-to-end encryptie

Lars Paijmans
5 oktober 2016, 13:14
1 min leestijd
Zo versleutel je Facebook Messenger-gesprekken met end-to-end encryptie

Facebook heeft end-to-end encryptie toegevoegd aan Facebook Messenger. Je moet de gesprekken alleen wel handmatig versleutelen. In deze tip leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger end-to-end encryptie inschakelen

WhatsApp kreeg een tijdje terug al end-to-end encryptie, en vandaag is Facebook Messenger aan de beurt. De functie is echter een stuk minder goed uitgewerkt, en vereist ook wat moeite van de gebruiker om het überhaupt te gebruiken. Voor iedere chat moet je het onderstaande proces doorlopen.

  1. Zorg dat je de meest recente versie van Facebook Messenger op je iPhone of iPad hebt staan.
  2. Kies ‘Ik’ in het menu en ga naar ‘Geheime Gesprekken’
  3. Als er een introductievenster verschijnt, tik je op Ok
  4. De geheime gesprekken zijn nu ingeschakeld

Nu de functie ingeschakeld is, kun je een geheime chat starten door op de knop rechts bovenin beeld te tikken en vervolgens ‘Geheim’ te selecteren. Je zit nu in een nieuw venster met een Facebook Messenger end-to-end encryptie beveiliging. In dit gesprek kun je gesprekken een timer geven, zodat ze na een bepaalde tijd vanzelf weer verwijderd worden.

Deze extra beveiliging is niet beschikbaar voor groepsgesprekken, en zijn je opties bovendien beperkter dan normaal. Zo is het niet mogelijk om in een geheime chat een gif of video te versturen. Facebook benadrukt dat al je gesprekken standaard al met https beveiligd zijn voor mensen van buitenaf. Dit maakt het echter voor Facebook zelf nog wel mogelijk om mee te lezen met je gesprekken. Door Facebook Messenger end-to-end encryptie in te schakelen steek je hier een stokje voor.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu