De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo beperk je ongewenste berichten en meldingen van Facebook

Gijs Ettes
18 maart 2015, 15:05
2 min leestijd
Zo beperk je ongewenste berichten en meldingen van Facebook

Maak je gebruik van de Facebook-app, dan komt het geregeld voor dat je ongewenste meldingen of berichten binnenkrijgt. Door deze stappen te doorlopen, voorkom je spam en irritante notificaties.

Lees verder na de advertentie.

De Facebook-app om in contact te blijven met vrienden of om verjaardag en events te checken. Er zijn echter ook veel manieren waarop de app je kan lastigvallen. Denk aan berichten van pagina’s die je niet meer leuk vindt of uitnodigingen voor het spelen van games waar je geen interesse in hebt.

Facebook meldingen beperken

facebook meldingen

Wil je het aantal notificaties van Facebook beperken, dan kun je via de app-instellingen (‘Menuknop rechtsonder > Instellingen > Meldingen’) het aantal meldingen beperken. De Facebook-app stuurt voor veel activiteiten pushmeldingen; denk aan nieuwe reacties, likes, tags, verjaardagen en ga zo maar door. Via ‘Instellingen > Meldingen > Mobiele pushmeldingen’ kun je die echter tot een minimum beperken.

Vanuit hetzelfde venster bepaal je ook of je meldingen van verjaardagen, levensgebeurtenissen, groepsberichten en apps wilt ontvangen. Vooral dat laatste leidt bij veel Facebook-gebruikers tot frustratie, maar gelukkig heb je de optie om dit soort meldingen uit te schakelen.

Ongewenste Facebook berichten voorkomen

facebook berichten

Ga je vanuit de Facebook-app naar ‘Instellingen > Privacy’ dan kun je precies bepalen wie contact met je mag opnemen en wie de updates ziet die jij op Facebook plaatst. Tik onder het kopje ‘Wie kan contact met je opnemen’ op de optie ‘Van welke afzender moeten de berichten in mijn Postvak IN worden gefilterd’.

Wanneer je hier kiest voor ‘strikte filtering’, dan krijg je alleen nog berichten van je vrienden in je inbox. Overige berichten komen in de ‘Overige’ inbox terecht die alleen via de browser van je pc of Mac is te bekijken. Van de berichten die in deze map terechtkomen, krijg je geen Facebook meldingen.

Het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu