Tip: Zo verwijder je meerdere apps uit je Facebook-account tegelijk

Rick van der Veer
4 april 2018, 11:10
2 min leestijd
Tip: Zo verwijder je meerdere apps uit je Facebook-account tegelijk

Facebook is sinds het privacyschandaal met Cambridge Analytica druk bezig om de gegevens van haar gebruikers beter te beschermen. Eén van de nieuwe functies houdt in dat je voortaan de toegang tot je gegevens voor meerdere apps tegelijk kunt intrekken.

Lees verder na de advertentie.

Meerdere Facebook-apps tegelijk verwijderen

Eén van de manieren waarop het databedrijf Cambridge Analytica bij gebruikersgegevens op Facebook kon, was door het gebruik van een eigen app op het platform. Om apps op Facebook te kunnen gebruiken, moet je toestemming geven dat deze apps data van je profiel ontvangen. Deze data wordt sinds het schandaal aan banden gelegd, waarbij apps die meer dan drie maanden niet meer gebruikt zijn gegevens van gebruikers moeten verwijderen.

Om je te helpen met het bijhouden welke apps toegang hebben tot je data, kun je deze nu in bulk verwijderen. Waar je voorheen app voor app moest aflopen om ze weg te halen, kun je dit nu eenvoudig in één lijst wegwerken. Dit kan zowel op je iPhone als op de desktop. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan.

  1. Open het ‘Apps’-scherm in de zijbalk van de app (of via Instellingen op de desktopversie);
  2. Vink de apps aan die je wil uitschakelen;
  3. Tik (of klik) bovenaan op ‘Verwijderen’.
Facebook apps verwijderen

Verwijder je een app in deze lijst, dan wordt de toegang tot jouw Facebook-profiel ontzegd. Let wel op: als je je Facebook-account gebruikt om in te loggen bij bijvoorbeeld Spotify, dan kun je hierna niet meer bij je account tot je opnieuw toegang geeft.

Europese privacyregels

Facebook-ceo Mark Zuckerberg heeft in een interview met Reuters gezegd dat het de nieuwe Europese privacywetgeving niet gaat toepassen op alle Facebook-gebruikers. Dat is opmerkelijk, gezien Facebooks hernieuwde focus op het beschermen van gebruikersdata. De regels gaan wel voor Europese gebruikers gelden, maar niet voor de rest van de wereld. Andere techfirma’s, waaronder Apple, hebben bekendgemaakt dat de Europese regels straks ook voor gebruikers buiten Europa gaan gelden.

De belangrijkste verandering van de nieuwe wetgeving is dat gebruikers meer controle krijgen over hun eigen gegevens. Zo moet het transparanter worden wat bedrijven aan data over je bewaren en de optie bieden om deze data te laten verwijderen. Apple heeft al bekend gemaakt dat het mogelijk wordt om je Apple-gegevens te downloaden.

Ook interessant: 5 tips om minder persoonlijke data met Facebook te delen

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu