Zo maak je een 360-graden-panoramafoto met de Facebook-app

Lars Paijmans
24 augustus 2017, 11:14
2 min leestijd
Zo maak je een 360-graden-panoramafoto met de Facebook-app

Ga je nog op vakantie en wil je wat indrukwekkende foto’s delen op Facebook? Maak ze dan in 360 graden en plaats ze op je tijdlijn.

Lees verder na de advertentie.

Panoramafoto’s nu in Facebook-app

Facebook brengt vandaag een nieuwe versie uit van zijn app voor de iPhone en iPad. Naast de standaard bugfixes is er ook een gloednieuwe functie aanwezig: het maken van 360-graden-foto’s. Deze kun je vanuit de app maken, waarna ze meteen op je tijdlijn kunnen worden geplaatst.

Facebook ondersteunt al langer dit soort foto’s. Gebruikers die een dergelijk kiekje tegenkomen, kunnen met hun vinger of het scherm vegen om de afbeelding rond te draaien. Tot nu toe moest je deze foto’s echter met een externe app maken, waardoor je ze maar zelden tegenkwam. Facebook hoopt de 360-graden-foto populairder te maken door hem rechtstreeks in de app te stoppen.

Facebook 360 graden foto

Een Facebook 360 graden foto maak je zo:

  1. Open de Facebook-app;
  2. Tik op het veld waar je een status in kunt delen;
  3. Kies het camera-icoontje;
  4. Veeg het menu omhoog en kies ‘360 Photo’.

Er opent zich een nieuw venster die je helpt om een goede foto te maken. Door je camera te draaien terwijl je een vierkantje in een streep probeer te houden, weet je zeker dat het resultaat er goed uitziet.

Deel je foto of gebruik hem als omslag

Na afloop kun je de foto delen op je tijdlijn en groepen. Ook is het mogelijk om mensen te taggen. Een leuke extra is dat je deze panoramafoto’s ook als omslagfoto van je profiel kunt gebruiken.

De nieuwe functie van Facebook wordt geleidelijk uitgerold. Dit kan betekenen dat bovenstaande stappen voor jou nog niet werken. Het kan helpen om de app even opnieuw op te starten, al kun je natuurlijk ook wachten tot deze fotofunctie ook voor jou beschikbaar komt.

Download de Facebook app in de App Store (gratis)

Facebook

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu