Zo pas je de kleurtemperatuur van je iPhone-scherm aan

12 oktober 2015, 10:35
2 min leestijd
Zo pas je de kleurtemperatuur van je iPhone-scherm aan

Als je de hele dag door – en dus ook ‘s avonds – van je iPhone gebruikmaakt, kunnen je ogen vermoeid raken door het wit-blauwe licht dat het scherm uitstraalt. Met de gratis app f.lux voorkom je dit.

Lees verder na de advertentie.

F.lux is al langere tijd een populaire applicatie voor pc en Mac die de kleur van het beeldscherm automatisch aanpast naarmate de tijd verstrijkt. Nu is er ook een manier om de app te installeren op je iPhone. F.lux weet wanneer de zon in jouw omgeving ondergaat en opkomt en past op basis daarvan de schermkleur aan. In de avond heeft het scherm daardoor een warmere gloed die minder vermoeiend voor je ogen is. Dit moet bovendien slaapproblemen en hoofdpijn voorkomen.

F.lux installeren zonder jailbreak

F.lux is alle langerere tijd beschikbaar voor gejailbreakte iPhones (zie deze pagina), maar met een omweg ook op niet-gejailbreakte toestellen te installeren. Hieronder laten we je zien welke stappen je moet doorlopen.

  1. Ga naar deze pagina op Github en druk op ‘Download ZIP’;
  2. Pak het zip-bestand uit en open de file ‘GammaTest.xcodeproj’ met Xcode 7 of nieuwer;
  3. Klik in het linkerpaneel op ‘GammaTest’ en verander vervolgens de naam in het tekstvak achter ‘Bundel Identifier’ in bijvoorbeeld ‘.com.fluxtest.GammaTest’;
  4. Zie je de melding ‘No matching provisioning profiles found’ verschijnen, druk dan op ‘Fix issue’ om het probleem op te lossen;
  5. Koppel je iPhone met je Mac en sideload de applicatie door op de Run-knop linksboven te klikken (te herkennen aan het afspeelicoontje);
  6. De f.lux-app verschijnt nu op het homescreen van je iPhone en kan ingesteld worden. Je kunt precies instellen vanaf wanneer de schermkleur warmer of koeler wordt.

Sinds Xcode 7 kunnen Apple-gebruikers eigen of opensource-apps op hun iPhone of iPad draaien, zonder dat hiervoor een ontwikkelaars-abonnement benodigd is. De tip hierboven werkt dus voor iedereen die de beschikking heeft over Xcode en Mac OS X. Heb je Xcode nog niet op je computer staan, dan kun je het programma via deze link downloaden. Wil je zelfgemaakte apps in de App Store publiceren, dan heb je overigens wel een betaald abonnement nodig.

Bron: Yanni Pang
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu